Slimpact
We zijn allemaal jong geweest- ook jij was ooit 18. Maar weet jij nog hoe je toen naar het leven keek? Wat je als kans zag en wat als probleem? Kun je je nog herinneren hoe je je zorgen kon maken om dingen die nu onbelangrijk lijken? En anderzijds, hoe heerlijk ongecompliceerd je soms juist ook in het leven kon staan?
In 2019 is STAD gestart met het opzetten van Slimpact. Dagelijks zetten de jongeren en stagiairs van STAD hun denkkracht in om maatschappelijke thema’s te bespreken, behandelen en oplossingen uit te werken tot creatieve, innovatieve producten. De jongeren (tussen de 16 en 25 jaar oud) werken vanuit Haarlem, Alkmaar, Leiden, Utrecht, Delft en het Gooi. Elke maand wordt er een nieuw thema behandeld. Deze thema’s kunnen uiteen lopen van verslavingen tot vluchtelingen of van ID-fraude tot jonge mantelzorgers.
Alles wat er in onze maatschappij speelt, raakt ook jongeren. Vaak meer dan mensen zich realiseren. Juist daarom vinden wij het van belang jongeren bij deze onderwerpen te betrekken. Behalve creatief, innovatief en koploper op het gebied van nieuwe media, zijn jongeren dé enige echte expert op het gebied van jongeren zelf. Slimpact is de perfecte tool om voor top-down geformuleerde vraagstukken, bottom-up oplossingen aan te dragen. De inzet van jongeren en de STAD-methodiek zorgen voor vernieuwende inzichten en innovatieve producten waar organisaties zelf vaak niet op komen.
Slimpact – Waarom het werkt
Met onze werkwijze laten wij jongeren volledig vrij in hun brainstorm, zodat zij de onderwerpen zelf met bijzonder creatieve wendingen eigen kunnen maken voor de doelgroep. Hoe dat kan? De kracht zit hem in de jongeren zelf. Onderschat de kennis, betrokkenheid en frisse blik van deze doelgroep niet. Integendeel, gebruik en hoor ze! Doordat jongeren deze (soms ingewikkelde) thema’s op hun eigen creatieve manier behandelen, worden blinde vlekken in beleid en strategie ontdekt en ontstaan er bijzondere en verfrissende resultaten. Op deze manier kaart de doelgroep problemen breder aan, informeren zij leeftijdsgenoten en bieden zij wellicht, op hoger niveau, dé oplossing voor de toekomst. Wil je meer weten over partnerschap of Slimpact, neem dan contact op met Bart