Heb jij ook een goed idee?

MAXI Radio

Wie door de binnenstad van Leiden dwaalt zal de stickers van de Maxi Club niet zijn ontgaan! De vriendengroep van negen enthousiaste gasten met een grote liefde voor muziek zijn sinds kort ‘all over the place’. Tot nu toe vooral met vette feestconcepten in de Wibar, maar in 2020 voegen zei iets nieuws toe aan hun ‘club’.

Dit is niet zo maar een toevoeging.. Nee, dit is iets waar heel Leiden op heeft zitten wachten! Maxi Club start in 2020 Maxi Radio. Een multidisciplinair online radioplatform waar onder andere podcasts, experimentele dj sets, live acts en talkshows te horen zijn. Eigenlijk willen ze zo min mogelijk kaderen en zo breed mogelijk geluid inzetten én gebruiken voor het online radio platform.

Maxi Radio

Op Maxi Radio kan je live radio luisteren, maar ook alle shows en dj sets terug vinden. Super handig als je even niet live kan luisteren, maar díe specifieke dj met díe specifieke set heel graag nog een keer wil luisteren! De boys lieten weten dat ze juist een platform willen zijn voor de artiesten die hun eigen sound niet in de club kwijt kunnen, omdat het publiek dat vaak iets anders verwacht. Denk bijvoorbeeld aan Braziliaanse jazz uit de jaren 30; mega vet maar niet echt club muziek.

Naast de artistieke muziek willen zij ook de online radio combineren met een offline community. De ruimte waar zij hun studio in bouwen zal op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een platenbeurs, expositieruimte en een chill zone.

KABOEM

De jury vind het idee erg vet, vernieuwend en worden enthousiast van de nieuwe energie voor Leiden. Ze vinden de cross over tussen verschillende kunst disciplines erg sterk en kijken uit naar de experimentele muziek! Dat gezegd hebbende hebben zij een financiele ondersteuning toegekend van 1500 euro, daarbovenop hebben de Maxi boys ook de joker van Cultuurfonds Leiden verdiend. Dus in totaal 2500 euro!

2020 wordt een mooi jaar! Lekker bezig boys, we hebben er mega veel zin in!!


Fase: conceptfase