What the Law?! Handleiding van de stad Leiden, voor jongeren.Heb jij ook een goed idee?

What the law?!

Ken jij jouw rechten en plichten?
Wanneer je 18 jaar wordt, krijg je ineens veel meer rechten. Denk aan het stemrecht, het kopen van alcohol of tabak. Daar komen natuurlijk ook plichten bij kijken, zoals het afsluiten van een zorgverzekering, je bent volgens de wet ‘volwassen’ en dus ook zelf verantwoordelijk. 
Jongeren krijgen in hun dagelijks leven bijna dagelijks te maken met de rechten en de plichten die bij het volwassen leven komen kijken. De wet is mega ingewikkeld en het is een hele hoop. Er komt dan ook veel op je af wanneer je 18 jaar wordt en beetje hulp hierbij is vaak erg welkom. Ken jij jouw rechten en plichten?

In een nieuwe stad gelden soms nieuwe, of andere regels. Dus ben jij net in een nieuwe stad gaan studeren, of is dat misschien jouw plan voor komend jaar? No worries! Want door di project ben jij binnen no time op de hoogte van alle tips en tricks van de stad.

Het concept
Voor die project maken de stagiaires van STAD Leiden een city guide voor jongeren onder de naam van @whatthelaw_leiden.
Alle handige weetjes van Leiden, die jou leven als jongeren nét iets makkelijker maken.
Denk hierbij aan waar je wel/niet je fiets mag parkeren, een biertje mag drinken of mag bbq’en. Wat gebeurd er als je in de gracht plast of waar kun jij terecht als er iets vervelends is gebeurd?
What the law?! geeft jouw inzicht in deze topics door middel van toffe Instagam post en grappige filmpjes.

Thema: The Law
Fase: Uitvoering