Heb jij ook een goed idee?

Kom niet aan mijn oudjes!

Ouderen zijn vaak de dupe van fraude en oplichting. Oplossingen om ouderen te helpen in deze situatie dan wel bewustwording creëren bij deze doelgroep gebeurd in onze ogen te weinig. Daarom hebben wij een nieuw format bedacht op het bekende spel: bingo.

Waarom? Wij willen op een humoristische maar duidelijke manier aandacht aan dit thema besteden, want tot op de dag van vandaag worden ouderen belazerd door babbeltrucs. Ouderen is een kwetsbare doelgroep en heeft veelal alle vertrouwen in de medemens. Oplichters weten dit en spelen hier handig op in. Deze oplichters gebruiken verschillende trucs om uiteindelijk met de buit ervandoor te gaan. 

Onze try-out van onze activiteit zullen wij woensdag 18 maart om 14:00 bij Trefpunt ’t Trionk organiseren. Het is dus een bingo, maar niet zomaar een bingo… 
BINGO BOEFJES. Een bingo waarin het thema: “Fraude en Oplichting” de revue passeren. 
Wat gaan wij precies doen? Wij zullen om de zoveel getrokken nummertjes toneelstukjes spelen van een situatie die zou kunnen voorvallen op straat, voor de voordeur of in de supermarkt. Denk bijvoorbeeld aan een persoon die zich voordoet als postbezorger en een pakketje per se binnen willen leggen…uhummm.,precies… Daarnaast zullen we nog extra handvaten meegeven via de alarmtip. Hiermee hopen wij dat ouderen dadelijk situaties in het dagelijks leven kunnen herkennen en bewust worden hoe oplichters te werk gaan.  

Kortom het wordt een leuke middag waarin het heerlijke spel bingo wordt gespeeld, leuke prijzen te winnen zijn en de informatie die gegeven wordt heel bruikbaar is voor dagelijkse handelingen, zelfs voor jou ;-). Ben jij net zo enthousiast als wij? Nodig dan je oma of opa uit voor deze leuke bingomiddag! 

Toegang: gratis.
Adres: Trefpunt ’t Trionk
Van Oosten de Bruijnstraat 60, Haarlem
Aanmelden kan via ons.

Thema: ID fraude
Fase: Realisatie