Heb jij ook een goed idee?

Eyes Wide Shut Live

Kavian Mirzaei (20) en Tobias Slingerland (21) kwamen via Kickstad bij STAD terecht. Ze delen beide een passie voor kunst, cultuur en experimentele elektronische muziek. Deze passies zouden ze het liefst willen samensmelten en delen met Leiden.

Je meenemen naar historische panden, prachtige musea en de betoverende natuur van Leiden. Avonden waarop de locatie en artiest elkaar verrijken en ondersteund worden door lichtkunst, lezingen en discussies. Kortom, een avond waarop publiek, artiest en locatie samenkomen en zorgen voor een unieke en intieme ervaring.  

Met behulp van KICKSTAD, waarbij zij ondersteuning kregen in het uitdenken, structureren en vormgeven van het concept. Hebben zij met succes heel het traject door gesjeesd en is het concept ‘EYES WIDE SHUT LIVE’ ontstaan.

Tijdens de nachtelijke uren die de jongens vullen zijn artiest en locatie de kern van het concept. Deze twee zullen elkaar verbinden en beide naar een hoger niveau worden getild. Zo benadrukken ze graag de meer inhoudsvolle en verrijkende aspecten van het nachtleven. Dat gaat voor de eerste keer gebeuren in museum Volkenkunde. Die waren ontzettend enthousiast over het concept van de jongens, ze hadden dan ook direct zelf wat ideetjes die zouden bijdragen aan de groei van het concept.

Voor de eerste editie in het Volkenkunde hebben de jongens hun oog laten vallen op een hele toffe artiest. Deze artiest in een multi-instrumentalist en bespeeld live soms wel meer dan 30 instrumenten. De partijen die hij speelt loopt hij electronisch samen tot complete nummers. De instrumenten die hij bespeelt vertellen stuk voor stuk een verhaal.

Eyes Wide Shut Live speelt met zintuigen en wil de focus leggen om het verhaal dat wordt verteld door de locatie en artiest. Een ding is zeker, een ervaring zoals deze, heb je nog niet vaak meegemaakt. Deze editie zal een knallend begin zijn van hun plannen. Tobias en Kavian zijn ontzettend blij met het feit dat ze hun eerste editie hier gaan laten plaatsvinden.

We moeten nog heel even wachten, voordat we de nacht in duiken met de jongens van EYES WIDE SHUT. Het event zal plaatsvinden rond maart/mei. Belangrijk om te weten, de jongens houden het graag exclusief. Dat betekent weinig kaartjes dus zorg dat je er snel bij bent.

Image by museum Volkenkunde
Featured image & video by Eyes Wide Shut