PROJECT: De O.K. Leiden - STAD Leiden
797
post-template-default,single,single-post,postid-797,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PROJECT: De O.K. Leiden

Dennis Bonsen (19) kwam via Kickstad bij STAD terecht. Dennis is graffiti schrijver en is pas in Leiden komen wonen. Wat hem opvalt is dat de graffiti-scene de laatste tijd een beetje is uitgestorven. Er zijn illegale tags en stickers, maar er is geen ruimte voor grote mooie graffiti tekeningen. Met de O.K. oftewel: ‘Openbare Kunst Leiden’ gaat Dennis hier verandering in brengen.

 

 

 

 

 

 

 

Collectief
Daarom is Dennis zijn collectief gestart voor jonge graffiti-schrijvers en street-artists. Binnen de groep kan er van elkaar geleerd worden en er kunnen samen dingen ondernomen worden.

Jam
Daarnaast gaat Dennis een ‘jam’ organiseren. Tijdens deze ‘jam’ komen verschillende graffiti schrijvers samen van jong tot oud, om kennis en ideeën uit te wisselen met elkaar. Samen wordt er een bepaalde plek onder geschilderd en wordt er samen gegeten en wat gedronken. Ook is Dennis bezig met het organiseren van een aantal ‘mini-jams’. Tijdens deze ‘mini-jams’ gaan een aantal leden van het collectief in opdracht op vette plekken, zoals lokale bouwplaatsen

Begin 2019 vindt de eerste jam plaats. Deze jam zal de eerste echte bijeenkomst zijn van het kersverse collectief. Gezamenlijk gaan ze op een toffe urban locatie (wordt nog naar gezocht) ‘schrijven’. Het is de bedoeling dat er ruimte is voor ontwikkeling zodat ervaren en beginnende schrijvers worden gestimuleerd om aan de slag te gaan. Het event zelf zal bijpassende muziek hebben en het gemaakte werk wordt uiteindelijk aan publiek gepresenteerd. Dit zal de start zijn van hun beweging.

Naast deze incidentele jams zal de O.K. zich inzetten om een nieuwe legale plek in Leiden te fixen die ze kunnen verbeteren door hun graffiti skills.

Dennis z’n doel is duidelijk. De eerste stap is het vinden van andere schrijvers en een toffe locatie. Stay tuned!

Check hier de video van Dennis:

 

VIDEO BY STAD
FEATURED IMAGE BY STAD LEIDEN
IMAGES BY STAD