PROJECT: Verleyding Radio - STAD Leiden
808
post-template-default,single,single-post,postid-808,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PROJECT: Verleyding Radio

In Leiden bevindt zich een brede DJ scène, een scène die in het verleden erg sterk was en die veel DJ’s naar een (inter)nationaal podium heeft gebracht. Heel vet dus, maar door het tekort aan alternatieve feesten en locaties in de stad de laatste jaren, hebben veel artiesten moeite om een podium te vinden in Leiden. Als DJ en muziekfanaat weet Sebastian Schoenmaker A.K.A. Sebba als geen ander hoe belangrijk het is om muziek te delen met je vrienden, artiesten, collega’s en je publiek. “Een groot deel van je werk is het bereiken van je publiek en instanties die je verder gaan helpen; je wil gezien gaan worden en jezelf vertalen met je muziek”, aldus de Leidse DJ.  

Sebastian merkt dat DJ’s vaak naar steden buiten Leiden vertrekken om een (online) podium te vinden dat bij hun wensen past. Hieruit is het idee voor Verleyding Radio, een online radio platform ontstaan. Het appartementencomplex ‘De Verleyding’ maakt de perfecte thuisbasis voor Verleyding Radio. Het appartement dat beschikt over een fantastisch uitzicht over de skyline van Leiden, die perfect is als achtergrond bij de online radio streams.

‘Het Raamwerk’ ‘Artiest x publiek x artiest’

‘Raamwerk’ is de naam van het officiële kick-off event van Verleyding Radio dat plaats zal vinden op vrijdag 1 maart. De naam komt voort uit het logo dat ook de rode draad is in dit concept. In dit raamwerk worden artiesten die draaien bij Verleyding Radio aangekondigd. De vakjes worden opgevuld met DJ’S en het design van het raamwerk zal je nog vaak tegen komen. Nadat een DJ klaar is met zijn sessie, mag hij bepalen welke DJ de week daarop komt draaien. Voor de nieuwe DJ wordt het Raamwerk vervolgens opnieuw ingevuld. Zo worden de DJ’s zelf dichter bij elkaar gebracht en kan de Leidse scene hechter worden.

Lancering 

Tijdens de kick-off zal de lancering van de website plaatsvinden door middel van een feest dat gestreamd zal worden op diverse locaties in de stad, te weten Café de Uyl van Hoogland, Café de Respons en Café van Engelen. Tijdens het evenement zullen 6 Leidse DJ’s in de Wibar in Leiden de muziek verzorgen. De DJ’S zullen drie opkomende en drie gevestigde DJ’S zijn, zij representeren drie verschillende elektronische genres (Techno, House en Disco).

Kortom; Sebba wil de Leidse dj scene weer helemaal op de kaart zetten en talent pushen. Met raamwerk betrekt hij op een unieke manier de luisteraar. Verleyding Radio gaat de livestreams verzorgen vanuit de studio in de Verleyding maar ook op locatie. Verleyding Radio heeft er al een paar toffe sessies opzitten, zo is er gestreamd vanuit de Nachtwinkel op de Haarlemmerstraat, de Pitch Nights van Awesome Leiden en afgelopen weekend in de gloednieuwe hotspot Foodbar de Paradijsvogel!

De Kick-Off zal plaatsvinden op 1 maart, CHECK de Facebook van Verleyding Radio voor de stream en deel mee!

FEATURED IMAGE BY, STAD LEIDEN 
IMAGE BY, Verleyding Radio