De Verlichting - STAD Leiden
972
post-template-default,single,single-post,postid-972,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
De verlichting

De Verlichting

Ze hebben allemaal totaal verschillende achtergronden, maar delen samen een liefde: Elektronische muziek. De vriendengroep van zeven jongens kent elkaar via werk in de horeca, samen organiseerden zij al wat kleine evenementen, maar nu zijn ze klaar voor de volgende stap. Ze willen vernieuwing aanbrengen in het uitgaansleven van Leiden. Dat gaan ze doen door hun twee grootste passies te combineren; De verlichting is geboren.

De Verlichting gaat de aankomende tijd vernieuwing brengen in het nachtleven. Ze organiseren feesten op nacht locaties met karakter, waarbij ze bij ieder feest een wetenschappelijk thema uitlichten. Dit thema wordt de rode draad van het evenement. Het feest zelf, wat normaal gesproken weinig overeenkomstigheden heeft met de wetenschap, zal door deze combinatie een diepere lading krijgen en een ervaring en meerwaarde geven aan de avond zelf. Daarnaast zorgt dit concept voor mogelijkheden voor toffe samenwerkingen, aankleding en randprogrammering.

Sterrenkunde

Tijdens de eerste editie van De Verlichting wordt er gespeeld met het thema sterrenkunde. Het feest zelf representeert namelijk de levenscyclus van een ster. Het feest gaat qua aankleding, verlichting, visuals, randprogrammering en muziek mee met de verschillende fases.

Voorafgaand aan het event wordt het publiek verzameld in Leiden. Waar er meer informatie wordt gegeven over sterrenkunde en sterren zelf. Vergezeld met een geacteerde professor stap je een “spaceshuttle” in (shuttle bus). De spaceshuttle brengt de bezoekers naar een gloednieuwe ster, die zich in de PIP in Den Haag zal ontwikkelen. Ook in de bus krijgen de bezoekers informatie over de verschillende fases, die ze tijdens het feest zullen herkennen.

De levenscyclus van de ster

FASE 1: Stervorming
De ster ontstaat vanuit interstellar gas. Een gaswolk waarbij de helium in combinatie met waterstof een ster kan vormen. Denk aan veel rook en stroboscopen tijdens deze fase.

FASE 2: Mega ster
Als een ster ontstaat kan hij twee kanten op gaan. Wanneer hij direct ontstaat als megaster, weet je dat er een grote kans is dat deze eindigt in een super nova. Deze fase geeft het begin van de ster zelf aan. De BPM gaat omhoog en de gemaakte visuals starten.

FASE 3: Rode Superreus
Na de mega ster verandert hij in een Rode Superreus, een ster met heel veel straling. Iedereen in de zaal krijgt een bril uitgereikt tegen de straling. De aankleding en verlichting veranderd in rood gloeiend en de druk loopt op.

FASE 4: Supernova
De supernova is een is een machtige ster, deze fase wordt gevierd vol euforie. Denk aan euforische visuals en verlichting, de muziek is machtig.

FASE 5: Emplodatie
De laatste fase bouwt op tot zo’n hoogtepunt dat de ster emplodeert en heel zijn omgeving opzuigt. Het hoogtepunt is het eindpunt van het feest.

 

PIP Den Haag & muziek

Het feest zal gehouden worden in de PIP in Den Haag, een voormalig brandweerkazerne, dat op het rauwe industrieterrein de Bink ligt. Het terrein van de PIP beschikt naast de twee danszalen, bunker ook nog over een grote buitenruimte, waar tijdens de avond onder begeleiding naar de sterren gekeken kan worden met een telescoop. In de bunker ligt een speciale vloer die de bewegingen van het publiek omzet in stroboscoop ligt. De ruimtes zullen compleet in thema staan met aankleding, verlichting en acts.

De muzikale programmering zal voor een groot gedeelte bestaan uit Leidse en Haagse DJ’s. De muziek zal aangepast worden aan de fases van de levenscyclus van de ster, zo zal aan het begin van de avond melodische slow tempo techno gedraaid worden, naarmate de avond vordert zal het tempo stijgen en zal de melodie zich inruilen voor een harde bas.  

De eerste editie van De Verlichting zal 8 febuari zijn in de PIP Den Haag. Check de facebook pagina van de Verlichting voor verdere informatie. Tot in de spaceshuttle!

FEATURED IMAGE BY, De Verlichting

IMAGE BY, Ruimteweb

IMAGE BY, De Verlichting