PROJECT: De Verlichting - STAD Leiden
972
post-template-default,single,single-post,postid-972,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
De verlichting

PROJECT: De Verlichting

Zeven verschillende achtergronden, maar één gedeelde grote liefde: elektronische muziek! De zeven vrienden kennen elkaar van het werken in de horeca en organiseerden samen al wat kleine evenementen. Nu zijn zij klaar voor de volgende stap. Door hun grootste passies te combineren willen zij vernieuwing brengen in het Leidse uitgaansleven. ‘De Verlichting’ is geboren!

Met ieder feest dat zij de komende tijd gaan organiseren lichten ze een wetenschappelijk thema uit op een karakteristieke locatie. Het thema vormt de rode draad van het evenement. Het feest krijgt door het wetenschappelijke thema een diepere lading en bijdragen aan de beleving van het feest. Door toffe samenwerkingen te zoeken met Leidse partners zal er met ieder feest veel aandacht zijn voor de aankleding en randprogrammering.

Sterrenkunde
Met de eerste editie van ‘De Verlichting’ wordt er gespeeld met het thema sterrenkunde. Het feest representeert de levenscyclus van een ster. Met de aankleding, verlichting, visuals, randprogrammering en muziek zullen de verschillende fases worden doorlopen.

De levenscyclus van de ster

FASE 1: Stervorming
De ster ontstaat vanuit interstellar gas. Een gaswolk waarbij de helium in combinatie met waterstof een ster kan vormen. Denk aan veel rook en stroboscopen tijdens deze fase.

FASE 2: Mega ster
Als een ster ontstaat kan hij twee kanten op gaan. Wanneer hij direct ontstaat als megaster, weet je dat er een grote kans is dat deze eindigt in een super nova. Deze fase geeft het begin van de ster zelf aan. De BPM gaat omhoog en de gemaakte visuals starten.

FASE 3: Rode Superreus
Na de mega ster verandert hij in een Rode Superreus, een ster met heel veel straling. Iedereen in de zaal krijgt een bril uitgereikt tegen de straling. De aankleding en verlichting veranderd in rood gloeiend en de druk loopt op.

FASE 4: Supernova
De supernova is een is een machtige ster, deze fase wordt gevierd vol euforie. Denk aan euforische visuals en verlichting, de muziek is machtig.

FASE 5: Emplodatie
De laatste fase bouwt op tot zo’n hoogtepunt dat de ster emplodeert en heel zijn omgeving opzuigt. Het hoogtepunt is het eindpunt van het feest.

 

PIP Den Haag & muziek

Het feest zal gehouden worden in de PIP in Den Haag, een voormalig brandweerkazerne, dat op het rauwe industrieterrein de Bink ligt. In de bunker ligt een speciale vloer die de bewegingen van het publiek omzet in stroboscoop licht. De ruimtes zullen compleet in thema staan met aankleding, verlichting en acts.

De muzikale programmering zal voor een groot gedeelte bestaan uit Leidse en Haagse DJ’s. De muziek zal aangepast worden aan de fases van de levenscyclus van de ster, zo zal aan het begin van de avond melodische slow tempo techno gedraaid worden, naarmate de avond vordert zal het tempo stijgen en zal de melodie zich inruilen voor een harde bas.

Op vrijdag 8 februari opent de PIP Den Haag om 23:59 uur zijn deuren, de spaceshuttles vertrekken om 23:00 uur vanaf Leiden Centraal, perron 8 of 9. Mis ze niet en koop snel jouw tickets voor dit vette feest!

Check de facebook pagina van de Verlichting voor verdere informatie. Tot volgende week!

FEATURED IMAGE BY, De Verlichting
IMAGE BY, Ruimteweb
VIDEO BY, De Verlichting