Heb jij ook een goed idee?

Discotheef Short Docu

In het bruisende Leiden vindt een ware kleine revolutie plaats. Een revolutie van liefde, vrijheid en inclusie. Dit is het verhaal van Discotheef – een feestconcept door queers, voor queers.

Ontstaan uit een grote wens naar meer diversiteit in het nachtleven van Leiden, heeft Discotheef zich gevestigd als een waar symbool van verandering en vooruitgang. Met elk evenement vieren zij niet alleen de vrijheid om te zijn wie je bent, maar vormen ook de ruggengraat van het Leidse queer nachtleven.

Van uitverkochte zalen tot eigenzinnige performances, Discotheef is niet zomaar een feest. Het is plek waar iedereen zichzelf kan zijn, waar labels vervagen en waar liefde vieren altijd centraal staat.

Naast het organiseren van toffe feesten willen zij nu meer de verdieping in gaan door een korte documentaire te maken over de prachtige gemeenschap in Leiden. Deze korte documentaire neemt je mee op een reis door de geschiedenis van Discotheef, van zijn bescheiden begin tot het uitgroeien tot een essentieel onderdeel van het Leidse queer nachtleven. Met sprankelende beelden van uitverkochte zalen en kleurrijke performances, ontdekken we de impact van Discotheef op de LGBTQI+-gemeenschap en de bredere samenleving.

In de docu zijn interviews met oprichters en feestgangers, want Discotheef is niet zomaar een feest; het is een beweging die laat zien dat liefde onoverwinnelijk is. Deze documentaire is een viering van vrijheid, diversiteit en de kracht van gemeenschap.

Release: Q4 2024