Heb jij ook een goed idee?

The Night Tribe

Bent van den Berg is net afgestudeerd als multimedia kunstenaar aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is al lekker aan de weg aan het timmeren. Bent haalt zijn inspiratie uit de link tussen mens en machine, en natuur en maatschappij. Zo ontwierp hij het megalomane kunstwerk ‘The Night Tribe’, dat op een moderne manier voortborduurt op de centrale rol die kampvuren hebben gehad in de geschiedenis van de mensheid.

“De NIGHT TRIBE verkent de menselijke verbinding met verhalen vertellen rond oude occulte kringen, kampvuren en stamrituelen. Sinds het begin van de mensheid is onze cultuur gevormd naast het knetterende geluid van het kampvuur. “The Night Tribe” staat als een dynamische audiovisuele installatie die nieuw leven blaast in deze archaïsche rituelen. Het biedt een eigentijdse herinterpretatie van de oude riten die onze collectieve identiteit diepgaand hebben gevormd. Met een diameter van 10 meter zweeft een lichtgevende halo boven de toeschouwer en toont een ritmische weergave van geluid en licht. Een cirkelvormige reeks licht fungeert als het podium waarop een vertelling van historische en hedendaagse elementen zich ontvouwt. Gedurende de duur van deze audiovisuele ervaring verkent “The Night Tribe” universele culturele neigingen en nodigt de kijker uit om zich voort te bewegen langs voortdurende paden door tijd en ruimte.”

Omdat Leiden de stad van Kennis & Cultuur is, wil Bent met zijn kunstwerken aan de slag gaan om de link tussen deze twee peilers van de stad Leiden beter zichtbaar te maken in het straatbeeld voor de bewoners van Leiden. Zo wil hij op een laagdrempelige manier Leidenaren het moois laten zien van wat er achter de spreekwoordelijke Universiteitslabaratoria en Museumdeuren schuilgaat.

Tijdens de aanstaande museumnacht op 1 juni wil hij een werk exposeren dat aansluit op het bovenstaande. Dus houd de socials van Bent van den Berg in de gaten om te zien waar je dit kunstwerk kunt vinden.