Heb jij ook een goed idee?

Hulpstudentclub Buddy Traject

Hulpstudentclub is een bevlogen initiatief in Leiden dat zich volledig richt op het welzijn van studenten. Hun missie is helder: het bevorderen van het welzijn van studenten door middel van verbinding. Dit doen ze door MBO, HBO en WO studenten samen te brengen als buddy’s, met als doel participatie te stimuleren en duurzaam studentenwelzijn te bevorderen.

In de veilige omgeving die Hulpstudentclub biedt, kunnen studenten elkaar ontmoeten, werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Hier draait alles om nieuwe connecties leggen, ervaringen delen en kennis uitwisselen. Het initiatief streeft ernaar een gemeenschap te creëren waarin studenten zich gehoord, gezien en ondersteund voelen.

De kracht van Hulpstudentclub ligt in de buddy-koppelingen die ze tot stand brengen. Wat is er immers fijner dan je verhaal te delen met iemand die jou begrijpt, zonder oordeel? Door studenten aan elkaar te koppelen, zetten ze hen in hun kracht en dragen ze bij aan het verbeteren van het welzijn van studenten, elke dag een stapje verder.

Naast hun directe ondersteuning via buddy-koppelingen, hebben ze ook een podcast gelanceerd om studenten te bereiken die misschien nog terughoudend zijn om contact te zoeken met een buddy. Zo blijven ze innovatief en toegankelijk, terwijl ze zich blijven inzetten voor het welzijn van studenten in Leiden.

Het buddy traject van de Hulpstudentclub loopt over een heel jaar en is eind 2024 afgerond