Heb jij ook een goed idee?

CineGames

Op het moment is er weinig contact tussen de bewoners van de Leidse volkswijk De Kooi. Mensen gaan hun huis niet echt uit en ontmoeten elkaar daardoor niet, daarom zijn wij op het idee gekomen om een avond te organiseren waarin de bewoners van de wijk ‘De Kooi’ in Leiden een avond gezellig spelletjes kunnen spelen en een film kunnen kijken. We hopen dat ze hierdoor gestimuleerd worden om nieuwe mensen te leren kennen. 

De doelstelling was om een evenement te organiseren waardoor de mensen uit de Kooi meer contact met elkaar konden leggen, en zo een stukje algemene verbintenis bij te dragen aan de bewoners van de wijk. Er worden zelden leuke dingen georganiseerd in de wijk, wat best wel eenzaam kon zijn voor de bewoners die minder sociale contacten hadden. Door dit evenement te organiseren, werd gehoopt de buurt samen te brengen en zo nieuwe vriendschappen te creëren in de buurt. Het doel was om een leuke en veilige avond te realiseren voor de wijkbewoners.

Voor de uitvoering werd Het Gebouw (Arubapad 2, Leiden) benaderd voor locatie en eventuele voorzieningen. Het Gebouw diende als buurthuis van De Kooi, een centrale locatie die iedereen uit de wijk wel kende. Een bioscoopje werd opgebouwd, waarvoor benodigdheden zoals een beamer, geluidssysteem en zitplekken werden verzameld. Er waren waarschijnlijk stoelen beschikbaar die gebruikt konden worden, maar om een leuke sfeer te creëren werden ook bankjes en zitzakken geregeld. Voor de spelletjes werd gekeken naar wat er al beschikbaar was en er werd eventueel samengewerkt met een spelletjes/tweedehands winkel om spelletjes te lenen.

De doelgroep was de bewoners van de wijk “De Kooi” in Leiden, met de focus vooral op ouders en kinderen, maar iedereen was welkom. Uit buurtinterviews bleek dat mensen vooral op zoek waren naar iets verbindends dat hen uit hun huis haalde.

Het evenement vond plaats in Het Gebouw, gelegen aan de St. Jorisstraat 54 in Leiden, op 13 maart van 16:00 tot 20:00 uur.

Aftermovie:

Thema: ideale buurt