Heb jij ook een goed idee?

Urban Creators Academy

Urban Creators Academy is een samenwerking tussen Urban Creators, Stichting SOL, Stichting STAD, VSB Fonds en het Leids Stimuleringsfonds en is er voor jongeren die een carrière willen starten of al een carrière zijn gestart als urban cultureel ondernemer. Daarnaast is UCA gericht op jongeren die in mindere mate hun vaardigheden hebben ontwikkeld. Het doel is dat zou doormiddels van de trainingen die zij volgen en de samenwerking met jongeren die al meer ontwikkeld zijn snel deze vaardigheden ontwikkelen. Alle deelnemers hebben de ambitie hun carrière te verduurzamen, maar ook zichzelf te ontwikkelen tot succesvol urban cultureel ondernemer. Urban Creators Academy is voor jongeren, die heel graag willen, maar niet altijd de toegang tot de middelen en/of netwerk hebben. Voor jongeren die hun onderneming naar een volgend stadium willen brengen, of simpelweg willen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen, is de Urban Creators Academy een perfecte match. 

Doelstellingen
De vier doelstellingen op het gebied van talentontwikkeling van Urban Creators Academy zijn:

  1. Vaardigheden Ontwikkeling
    Het primaire doel van Urban Creators Academy is om jongeren te voorzien van de nodige vaardigheden om succesvolle urban culturele ondernemers te worden. Dit omvat het aanleren en versterken van essentiële zakelijke en creatieve vaardigheden die nodig zijn in de urban culturele sector.

2. Toegankelijkheid en gelijke kansen
Urban Creators Academy streeft ernaar om jongeren die de ambitie hebben om in de urban culturele sector te werken, maar mogelijk beperkte toegang hebben tot middelen en netwerken, gelijke kansen te bieden. Het doel is om talent ongeacht hun achtergrond te ondersteunen en kansen te creëren voor hen om te gedijen.

3. Samenwerking en mentorship
Een belangrijk aspect van de Academy is de samenwerking tussen jongeren die hun vaardigheden nog moeten ontwikkelen en degenen die al verder gevorderd zijn in hun carrière. Dit omvat mentorship en het creëren van een ondersteunende gemeenschap waarin ervaren ondernemers jongere generaties begeleiden en inspireren.

4. Duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling:
Naast het bijbrengen van zakelijke vaardigheden, heeft Urban Creators Academy als doel de deelnemers te helpen bij het duurzaam maken van hun carrières als urban culturele ondernemers. Daarnaast is persoonlijke ontwikkeling een belangrijk aspect, waarbij de nadruk ligt op het stimuleren van groei en zelfontplooiing bij de deelnemers.

Deze doelstellingen vormen de kern van Urban Creators Academy en dragen bij aan de missie om jongeren te ondersteunen bij het bereiken van succes in de urban culturele sector, ongeacht hun startpunt.

Urban Creators Academy start in april 2024.