Heb jij ook een goed idee?

Maxi Radio x Universiteit Leiden Podcast

Maxi Radio wil graag samenwerken met de Universiteit Leiden om wetenschappelijke kennis toegankelijk te maken voor een breder publiek, met name jongeren. Door middel van een wetenschapspodcast willen we jonge PhD’ers de mogelijkheid bieden om over hun onderzoek te vertellen op een laagdrempelige en boeiende manier. We geloven dat een podcast een uitstekend medium is om wetenschap op een toegankelijke en vermakelijke manier te presenteren, en zo de interesse en betrokkenheid van jongeren bij wetenschap te vergroten.

Met dit project streven zij de volgende doelstellingen na:

  1. Het overbruggen van de kloof tussen kennis en cultuur in Leiden door wetenschappelijke kennis op een begrijpelijke en boeiende manier te presenteren aan een breed publiek.
  2. Het vergroten van de wetenschappelijke geletterdheid en interesse onder jongeren, met name door hen in contact te brengen met de inspirerende verhalen van jonge PhD’ers.
  3. Het stimuleren van een dialoog en uitwisseling tussen wetenschap en maatschappij, waardoor zowel de wetenschappers als het publiek kunnen profiteren van nieuwe inzichten en perspectieven.

PROGRAMMABESCHRIJVING:

De wetenschapspodcast zal worden ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met ervaren podcastmakers en wetenschapscommunicatoren. In elke aflevering zal een jonge PhD’er van de Universiteit Leiden worden geïnterviewd over hun onderzoek en persoonlijke ervaringen in het wetenschappelijk veld. De podcast zal een mix zijn van verhalen, anekdotes en uitleg van complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier.

De podcast wordt gehost door Molly Bambrough en komt medium 2024 online, stay tuned!