Heb jij ook een goed idee?

Maxi Radio DJ lessen

Maxi Radio is opgericht met het doel lokale DJ talenten, podcastmakers en andere cultuurmakers een toegankelijk (online) podium te geven. Het station zendt twee dagen per week radio uit via het internet, waarbij het programma varieert van stompende techno tot kabbelende jazz aangevuld met diepgaande podcasts over muziek, kunst en cultuur.

Door onafhankelijke online radio te maken, brengt Maxi Radio de vrijheid van het nachtleven naar het daglicht. Terwijl de standaard FM-frequenties de ‘negen-tot-vijf’ muziek uitzenden, biedt een online radiostation een platform om kunst te delen met de buitenwereld en met mensen die (nog) niet actief betrokken zijn bij het nachtleven.

Maxi Radio wil starten met het geven van gratis DJ lessen, met als doel het bevorderen van de creativiteit en het zelfvertrouwen van basisschoolleerlingen door middel van kunst en cultuur. We geloven dat het aanbieden van DJ-lessen een unieke mogelijkheid biedt om de muzikale interesse van kinderen te stimuleren en hen te laten kennismaken met moderne muziektechnologieën.

Met dit project streven we de volgende doelstellingen na:

  1. Het bieden van een creatieve en educatieve uitlaatklep voor basisschoolleerlingen in Leiden, waarbij ze kennismaken met DJ’en als kunstvorm.
  2. Het bevorderen van de muzikale vaardigheden en het zelfvertrouwen van kinderen door hen de mogelijkheid te bieden om hun eigen muziek te creëren en uit te voeren.
  3. Het vergroten van de kansen op sociale integratie en cultureel begrip door het samenbrengen van kinderen uit verschillende achtergronden en het bevorderen van samenwerking.

PROGRAMMABESCHRIJVING:
Het DJ-lesprogramma wordt ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met ervaren DJ’s en jongerenwerkers. Het programma zal bestaan uit een reeks lessen waarin de basisprincipes van DJ’en worden onderwezen, zoals het mixen van muziek, het gebruik van DJ-apparatuur en de introductie van muzieksoftware. Daarnaast zullen de kinderen leren over muziekgenres, ritmes en basistechnieken van muziekproductie.

Het programma zal worden aangeboden als naschoolse activiteit op verschillende basisscholen in Leiden. We streven ernaar om minimaal twee klassen van elk 25-30 leerlingen te bereiken. De lessen zullen worden gegeven door professionele DJ’s en jongerenwerkers, die zowel de technische aspecten van het DJ’en als de bredere muzikale context zullen behandelen.