Heb jij ook een goed idee?

Discotheef 2.0

Jaja! Discotheef was terug! Op 10 februari liet het Leidse queer-collectief letterlijk en figuurlijk de Wibar uit zijn voegen barsten, want ze zette de dansvloer in vuur in vlam met wel 550 enthousiaste discotheven die van begin tot eind hebben staan dansen en genieten. Het was een viering van vrijheid en de liefde.

Discotheef is een Leids feestconcept door queers, voor queers. Met de feesten wordt het Leidse queer nachtleven een impuls gegeven, en er wordt ruimte gemaakt voor performances van entertainers en creatievelingen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Met de boodschap “Meer queer in Leiden” wordt bijgedragen aan de diversificatie van het aanbod in de Leidse nacht.

Discotheef streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te creëren waarin alle queers uit Leiden en omstreken zich thuis voelen, zichzelf durven te zijn en feest kunnen vieren. Met een succesvolle uitverkochte editie in de Wibar in april 2023, meerdere Discotheef(je)s in COC de Kroon en een eigen boot op de allereerste Leiden Pride staat het concept inmiddels als een huis. Door feesten te blijven organiseren op deze en nieuwe locaties wil Discotheef blijven ontwikkelen om een echte staple van het Leidse queer nachtleven te worden. Omdat een dergelijk bottom-up initiatief op Leids niveau naar onze mening nog ontbrak, hebben we Discotheef opgezet om deze ruimte te creëren. Een plek in de Leidse nacht waar íedereen zichzelf kan zijn, dat is ons doel!

Gelukkig is dit niet het laatste wat we in Leiden gaan zien van Discotheef, dus houd hun Instagram in de gaten voor meer!