Heb jij ook een goed idee?

H.O.F House Of Frequencies

Voor dit Slimpact thema zijn de stagiaires bezig geweest met de ‘Ideale Buurt’. Ze hebben een project gemaakt voor de wijk Hof van Delft.

Wij hebben als eerst field research gedaan waar we kwamen op de wijk Hof van Delft uit, omdat deze wijk niet veel evenementen heeft, terwijl er heel veel leuke plekken zijn hier. Toen we de buurtbewoners spraken, was het heel snel duidelijk dat zij allemaal flink wat sfeer miste in de wijk. Met al deze gesprekken zijn we tot het concept House of Frequencies ( H.O.F ) gekomen.

Wat is H.O.F?

Het H.O.F. , oftewel ‘House Of Frequencies’, was een evenement dat als missie heeft de bewoners van Hof van Delft samen te brengen door middel van de kunst van muziek. Dit hebben we gedaan door concerten te organiseren verspreid over de buurt. Met een mix van genres, waaronder pop, rap en hiphop en ook spoken word, wilden we meer verbondenheid in de wijk creëren.

We wilden de mensen samenbrengen door de muziek naar hun eigen huis te brengen. We waren ervan overtuigd dat H.O.F. hierdoor een stuk persoonlijker werd, waardoor mensen makkelijker kunnen verbinden met de muziek en met elkaar. We hoopten dat dit iets zou worden waar de buurt over een paar jaar nog steeds over kan praten en met een goed gevoel op terug kan kijken.

We hebben drie open plekken gekozen waar de podia stonden. Dit waren allemaal plekken die omringd waren door huizen.

  • Pootstraat
  • Carthuyzenstraat

H.O.F. begon rond 15:00 uur en eindigde vervolgens rond 19:00.

Voor wie is H.O.F.?

H.O.F. was gericht op de muziekliefhebbers die in Hof van Delft wonen. Als je niet in deze wijk woont mocht je natuurlijk ook komen, er ligt namelijk geen grens aan muziek. Jong en oud waren welkom.

Uitvoering

House of Frequenties was het eerste project van de nieuwe stagiaires van STAD Delft. Het project vond plaats in de Pootstraat en Carthuyzerstraat in Delft. H.O.F was een muziekfestival waarbij opkomende artiesten uit de buurt een podium krijgen. En uiteraard om meer betrokken te zijn bij de buurt.

De line-up was lekker breed, je kon genieten van de Indie artiest zoals Ratchet, luisteren naar de inspirerende woorden van de spokenword artiest Julian Harmens of keihard headbangen met de rockband Artemis. Voor ieder wat wils dus!

Ook voor onze jongste bezoekertjes was er wat te doen. Zo heeft Bianca van Buurtgezinnen Delft een knutseltafel georganiseerd waarbij er allemaal leuke tekeningen zijn gemaakt.

Thema: ideale buurt