Heb jij ook een goed idee?

STADFABRIEK

Stel je voor: je bent jong, vol ideeën en klaar om je droomproject te starten. Alles is gereed, behalve één cruciaal element – de perfecte ruimte om jouw concept te realiseren. In Leiden is er echter een tekort aan betaalbare kantoorruimtes, waardoor het voor jonge ondernemers, beginnende kunstenaars en opkomende makers lastig is om geschikte ateliers of studio’s te vinden. De beschikbare ruimtes zijn vaak te duur, te klein of slechts voor korte periodes beschikbaar. Hier komt de STADFABRIEK in beeld!

STADFABRIEK: CREATIE-RUIMTE:
Het concept van STADFABRIEK biedt een oplossing voor dit probleem. STAD wil haar kantoor transformeren in een veelzijdige creatieve ruimte, opgedeeld in compartimenten die verhuurd worden aan gepassioneerde jongeren die hier hun ideeën willen verwezenlijken. Het idee is geïnspireerd op het dynamische karakter van een fabriek, waar creatie en ondernemerschap bloeien.

STADFABRIEK: RECREATIERUIMTE:
Binnen de STADFABRIEK staat ontmoeting, kruisbestuiving, participatie en creatie centraal. Naast de gehuurde studioruimtes heb jij als jonge makers toegang tot het STAD-kantoor én de gemeenschappelijke ruimte. Dit kantoor is zo ontworpen dat het op een laagdrempelige manier kan worden gebruikt voor presentaties, voordrachten, trainingen, workshops en optredens. Hiermee wordt niet alleen een werkruimte geboden, maar ook een inspirerende omgeving voor diverse activiteiten.

Wil jij dus een tof kleinschalig evenement organiseren, dan kan dat in de STADFABRIEK!

STADFABRIEK: CO-CREATIERUIMTE
In de STADFABRIEK sta je niet alleen, maar wordt er samen gewerkt om elkaars creatieve processen te versterken. Of je nu een ambitieuze ondernemer, een beginnende kunstenaar of een opkomende maker bent, hier vind je gelijkgestemde waarmee je samen gaat voor succes! Samen maak je niet alleen ruimte voor individuele groei, maar ook voor het bloeien van collectieve creativiteit binnen deze hotspot van creativiteit.

STADFABRIEK: SOCIAL HUB
Tegelijkertijd wordt het STAD-kantoor beschikbaar gesteld aan de wijkvereniging Transvaal en Vluchtelingenwerk Leiden. Hier kunnen zij ontmoetingen en vergaderingen organiseren, waardoor STADFABRIEK niet alleen een broedplaats voor creativiteit is, maar ook een plek waar impact wordt gemaakt voor sociale cohesie en gemeenschaps betrokkenheid. Impact maken is immers ook ‘maken’.

HUREN?
In de STADFABRIEK ZIJN drie ruimtes beschikbaar om ingericht te worden als studio, atelier, kantoor, winkel, expositieruimte; alles kan!

Studio 1: 32m2 – €350,- (Vergeven)
Studio 2: 25m2 – €260,- (Nog vrij)
Studio 3: 25m2 – €260,- (Nog vrij)

EXTRA’S
– Er zijn bij de STADFABRIEK vier parkeerplaatsen beschikbaar waar je altijd gratis kunt parkeren.
– Je studio pimpen? STAD helpt je bij alles wat je nodig hebt!

Heb jij een toffe idee om in een van deze studio’s te realiseren, stuur dan een e-mail naar matthijs@stad-leiden.nl