Heb jij ook een goed idee?

Stichting Podium Sleutelwoord

Leiden is een podium rijker. De Herenstraat 85 opent om de maand haar deuren voor jonge artiesten en liefhebbers van kunst voor een avond waar je altijd met minstens één nieuw inzicht of onverwachte inspiratiebron vandaan komt. De focus ligt op woordkunst, maar het programma is veelzijdig. Muzikanten met sterke teksten, beeldend kunstenaars die het verhaal achter hun werk door microfoons laten galmen en ga zo maar door. 

In de eerste is Podium Sleutelwoord er om talentontwikkeling lokaal aan te jagen; een tweemaandelijks event in jouw eigen stad brengt de stap naar podiumkunstenaar een stuk dichterbij. Creatieve jongeren denken er eerder serieus over na om hun werk te delen met een publiek als ze zien dat die mogelijkheid er is en dat hun leeftijdsgenoten dit ook doen. Ze ontmoeten andere kunstenaars, raken geïnspireerd en helpen elkaar op weg. Zo willen wij een broedplaats vormen. 

Een broedplaats voor kunst én voor connecties. Daarbij zien is combinatie van verschillende kunstvormen en -stromingen als een toevoeging aan het huidige aanbod in de stad. Podium Sleutelwoord brengt mensen met elkaar in contact die niet in elkaars bubbel verkeren, en naast die verbreding kan het vaste karakter van Podium Sleutelwoord ook verdieping van banden faciliteren.

Maar Podium Sleutelwoord wil niet alleen woordkunst avonden blijven organiseren, daarom is er de stap genomen om een stichting op te richten; Stichting Podium Sleutelwoord. Met het worden van een stichting hopen Joshua Snijders en Rosa Poell hun programma te kunnen uitbreiden met workshops, schrijfavonden en lessen op middelbare scholen.

Houdt de socials van Podium Sleutelwoord in de gaten om op de hoogte te blijven van al het gave wat zij in petto hebben.

Instagram

Status: afgerond