Heb jij ook een goed idee?

Stichting Maxi Radio

Maxi Radio is een online platform voor talentvolle DJ’s, creatieve podcastmakers, opkomende kunstenaars, onontdekte muzikanten en luisteraars die op zoek zijn naar een ‘nieuw geluid’.

Vanuit een professionele studio in cultuurpodium Wibar wordt er op vrijdag en zaterdag tussen 15:00-23:00 vooruitstrevende, verdiepende en uitdagende muziek gestreamd, dat een alternatief biedt op muziek die men hoort op de mainstream radiozenders, zoals 3FM, 538 of Sublime FM. Het online radiostation biedt zo een toegankelijk podium voor artiesten, is een springplank en kweekvijver voor talent en creëert een ontmoetingsplek waar gelijkgestemden elkaar kunnen vinden en prikkelt luisteraars om nieuwe muziek te ontdekken.

Het station opende haar deuren op 4 februari 2020. In een zelfgebouwde radiostudio op de Overrijn 2 werd gestart met twee dagen programmering, wat uiteindelijk uitgroeide tot vier dagen programmering per week. Na bijna 2 jaar fantastische online radio te hebben gemaakt op deze locatie, is er besloten tot een verhuizing naar cultuurpodium Wibar. Op deze plek, dé hotspot voor vooruitstrevende muziek en cultuur in Leiden, hoopt Maxi Radio de nu al hechte en grote community nog verder te laten groeien.

Daarnaast wil het station vanuit deze plek starten met verdere verbreding én verdieping in het programma door samenwerkingen met lokale culturele partners en artiesten. Met deze reden zijn zijn daarom de afgelopen maanden druk in de weer geweest om een stichting op te richten. Op deze manier wil het station de organisatie verduurzamen en klaar maken voor de toekomst en zorgen dat het programma interessant en uitdagend blijft.

Maxi Radio is here to stay…

Website: https://maxiradio.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/maxi.radio/

Status: afgerond