Heb jij ook een goed idee?

Hulpstudentclub

Studentenwelzijn is een actueel onderwerp dat steeds meer aandacht verdient. Veel studenten ervaren namelijk mentale klachten, stress, onzekerheid, prestatiedruk en depressies. Martin Kort van de Hulpstudentclub wil graag verandering brengen in deze situatie en heeft daarom deze club opgericht. Hij streeft naar het bevorderen van studentenwelzijn door middel van verbinding tussen MBO, HBO en universitaire studenten.

Op dit moment zijn de bestaande initiatieven voor studentenwelzijn in Leiden voornamelijk gericht op specifieke groepen studenten, zoals studentenverenigingen of specifieke opleidingsniveaus. De Hulpstudentclub wil juist verbinding inzetten als middel om studentenwelzijn te bevorderen en een positieve bijdrage te leveren aan de participatie tussen MBO, HBO en WO studenten. Want met wie kun je beter je verhaal delen dan met een medestudent die naar je luistert zonder te oordelen? Iedereen verdient het om gehoord en gezien te worden. Zo worden studenten in hun kracht gezet en werken we gezamenlijk aan het verbeteren van het welzijn van studenten, elke dag een beetje meer.

Tijdens de ELCID van Leiden in augustus kun je de Hulpstudentclub vinden in de stad. Dus als je andere studenten wilt helpen óf zelf een helpende hand kunt gebruiken, loop dan zeker even langs!

Op 29 september vond de kick-off plaats van de Hulpstudentclub bij PLNT. Was jij erbij?

Aftermovie:


Instagram
Hulpstudentclub

Status: afgerond