Heb jij ook een goed idee?

Kamp Zekerheid

Onzekerheid. Wie heeft er geen last van? Jongeren groeien op in een samenleving waarin het lijkt dat iedereen succesvol, knap, slank, slim of rijk is. Dit is een beeld wat vooral wordt geschetst door de invloed van social media.
De onzekerheid die hierdoor ontstaat onder jongeren kan, wanneer er geen aandacht aan gegeven wordt, verergeren tot ernstigere problemen.

Om dit te voorkomen organiseerden de stagiaires van STAD Leiden ‘Kamp Zekerheid’.

Kamp Zekerheid was bootcamples op het Davinci College in Leiden. Tijdens de bootcamp gingen de leerlingen onder leiding van een militair aan de slag met zware oefeningen in teamverband. Want samen stond je sterk! Zo leerden de leerlingen dat ze sterker waren dan ze dachten én dat wanneer ze het zwaar hadden er altijd iemand klaarstond om te helpen. Aan het eind van de bootcamp, als iedereen afgemat was, praatten de leerlingen gezamenlijk over de onzekerheden die zij ervoeren.


Thema: Fix The Gap
Fase: Voorbereidingsfase