Heb jij ook een goed idee?

Heel Holland Lacht

Nederland viert dit jaar zijn 450ste verjaardag en wij mogen blij zijn dat Nederland is een vrij land is. In veel landen is dit helaas niet het geval en moeten mensen noodgedwongen vluchten. Een groep die daar op aansluit zijn de Oekraïense vluchtelingen, deze mensen zijn noodgedwongen gevlucht naar Nederland en moeten vanaf hier alles opnieuw opbouwen. In de regio Gooise Meren zijn vooral veel kinderen opgevangen in verschillende opvang centrums. Via een dagkrant van de Gooise Meren gemeente kwam een artikel naar voren waarin stond dat deze kinderen veel meer nodig hebben dan een bed, bad en brood. Door dit artikel raakte we geïnspireerd, en zo is ons
concept Heel Holland Lacht ontstaan.

Veel basisscholen doen de ‘Koningsspelen’, dit is een dag waar de scholieren de gehele dag spelletjes spelen, dit zijn vaak typische Hollandse spelletjes van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan koekhappen, spijkerpoepen, boter, kaas en eieren en zaklopen. Dit lijkt ons een leuk uitgangspunt om mee aan de slag te gaan om zo’n zelfde oud Hollandse dag(en) te organiseren voor deze Oekraïense kinderen. Na afloop van deze dag willen wij deze kinderen ook een goodiebag meegeven zodat ze een leuke tastbare herinnering hebben.

Ook willen wij via in inzamelingsactie knuffels inzamelen voor alle gevluchten kinderen in de regio Gooise Meren die wij samen met andere vluchtelingen organisaties zullen gaan uitdelen. Ons voornamelijke doel van Heel Holland Lacht; gevluchten kinderen weer even kind laten voelen.

Thema: 450jaarnl