Heb jij ook een goed idee?

STAD Debat

STAD Debat is het evenement waar jij als buurtbewoner jouw mening kan uiten en een verandering kan maken in jouw woonomgeving. We verzamelen zoveel mogelijk buurtbewoners die bij elkaar willen komen om te discussiëren over wat er leuk is en wat nog leuker gemaakt kan worden in de buurt. Deze ideeën worden later doorgestuurd naar de gemeente zodat er echt een verschil gemaakt kan worden! Zo hopen wij voor buurtbewoners de ideale buurt te creëren!
Wat belangrijk is in een wijk is dat iedereen hier comfortabel leeft en er een gezellige sfeer heerst. Veel bewoners van de Bleijenhoek in Dordrecht zijn redelijk tevreden over de buurt, maar geven wel aan dat de buurt wat veranderingen mag ondergaan. Buurtbewoners die we hebben gesproken vinden het hier erg grauw, weinig groen, weinig contact tussen buren onderling en geen leuke plekken om als buurt samen te komen. Daarnaast zwerft er hier en daar regelmatig wat afval en is er meer behoefte naar prullenbakken.

De stagiaires van STAD Dordt Emma, Niobi en Lieve organiseren STAD Debat om de buurtbewoners van Bleijenhoek bij elkaar te brengen. Ze hopen dat de buurtbewoners hun meningen met elkaar gaan delen en debatteren over wat voor veranderingen de buurt zou moeten ondergaan ondergaan. Ze willen de buurtbewoners het gesprek met elkaar laten aangaan om te kijken of er gezamenlijk een positieve verandering in de buurt kan plaatsvinden. Naast dat de wijkbewoners met elkaar kunnen overleggen over wat ze belangrijk vinden, willen ze de mensen van de buurt bij elkaar brengen en ze met een goed gevoel naar huis laten gaan.

Met dit evenement kunnen buurtbewoners van alle leeftijden een middag lang samenkomen om dingen te bespreken die zij belangrijk vinden. Wij zorgen ervoor dat iedereen aan het woord komt en na het debat vrolijk naar huis gaat. Na het debat is er eventueel nog tijd over om samen een hapje en een drankje te doen, deze dingen zijn ook tijdens het debat aanwezig. Het debat zal gratis toegankelijk zijn voor de buurtbewoners en andere geïnteresseerden. STAD Debat organiseren wij omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich vrolijk en comfortabel voelt in zijn of haar wijk.  

STAD Debat willen we gaan laten plaatsvinden in het Buurthuis van Bleijenhoek. Als dit niet mogelijk is dan willen we het verplaatsen naar de een school in de buurt. Bij aankomt krijgt iedereen een bordje waar ze hun naam op kunnen zetten en kunnen ze eventueel ook alvast wat drinken en een snack pakken. We gaan een lange tafel neerzetten waar iedereen naast en tegenover elkaar kan zitten met de debatleider aan de kop van de tafel. We bespreken tijdens het debat verschillende onderwerpen over de buurt en houden tussendoor korte pauzes. Ook willen we mensen van verschillende leeftijdscategorieën met elkaar laten praten zodat iedereen een idee heeft wat de ander belangrijk vindt Jong en oud zullen dus ook met elkaar het gesprek aan gaan. Na afloop van het STAD Debat gaan we aan alle deelnemers vragen om feedback en hopen we ze met een gerust hart naar huis te sturen. Zoals we al aangaven komen de uitkomsten van het debat bij gemeente Dordrecht terecht.
Met STAD Debat willen wij buurtbewoners van alle leeftijden samenbrengen om de ideale buurt te realiseren, iedere mening telt dus we willen alle stemmen gehoord laten worden!

Thema: ideale buurt
Fase: Draagvlakfase