Heb jij ook een goed idee?

GreenSteps

Er wordt veel gebouwd en hierdoor zijn er steeds minder bomen en planten te vinden in steden Ook is er tegenwoordig steeds minder contact tussen inwoners van steden. Dat allemaal in een tijd waar iedereen elkaar juist nodig heeft, in verband met de inflatie en/of eenzaamheid. Hier wilde Isa, Melvin en Richie iets aan veranderen! Dit hebben zij gedaan door het project GreenSteps, waarbij de buurtbewoners en Oekraïense vluchtelingen elkaar beter leerden kennen en zich hebben ingezet voor hun wijk.

Wat is er gebeurt?
Met het GreenSteps project zijn zij samen met de bewoners van de Leidse wijk ‘Transvaal’ geveltuinen, versierde potten en hangplant hangers gaan maken. Op het kantoor van STAD Leiden hebben zo’n dertig buurtbewoners en Oekraïense vluchtelingen gedurende de middag prachtige potten geverfd, samen een geveltuin aangelegd maar natuurlijk ook gezellig met elkaar gepraat. Daarnaast werd er een prijs wordt uitgereikt aan degene die zich het best heeft ingezet. Deze prijs ging naar naar Nina uit Oekraïne, die maar liefst 4 (!) potten versierde.

Oekraïense vluchteling aan de slag met hun bloempottenDoel:
Door meer meer planten in de buurt te plaatsen is het aanzicht van de buurt stukken leuker geworden. Daarnaast is dit beter voor het ecosysteem omdat in de geveltuinen insecten en kleine dieren, zoals egels en vogels, zich kunnen verschuilen. Last but not least: door dit project in samenwerking met de inwoners van Transvaal en Oekraïense vluchtelingen te realiseren leerden de wijkgenoten elkaar beter kennen. Er werd een samenhorigheid gevoel gecreëerd door een collectief doel samen te realiseren. Ook na het evenement zullen de planten nog aandacht nodig hebben, waardoor de contacten die opgedaan zijn tijdens het event warm blijven. Alleen maar voordelen dus!

Programma:
GreenSteps zal plaatsvinden op zaterdag 18 maart.

12:00 vrije inloop bij het kantoor van STAD Leiden op Morsweg 55E.
12:30 aanvang aanleggen geveltuinen
15:00 afsluitingen en prijsuitreiking op startlocatie kantoor STAD Leiden


Social media:
www.instagram.com/greensteps_2023

Thema: ideale buurt