Heb jij ook een goed idee?

HOURS BOOT PARTY

Elk uur een ander feestje

Achtergrond
Toen vorig jaar de Corona pandemie achter de rug leek te zijn, kwam Jonas met een top idee.
Op één avond alle gemiste feestjes inhalen; koningsdag, halloween, oud& nieuw, carnaval you name it. Een grote klok aan de muur die elk uur aftelt. Na elk uur wordt de tent compleet verbouwd en wordt er nieuwe decoratie tevoorschijn getoverd, zodat er elk uur weer opnieuw, een ander feestje begint. De Kiki Club in Leiden zag dit plan wel zitten dus de eerste editie van HOURS was geboren.
Helaas kwam Corona weer terug en moest de party op 30 december een jaartje worden uitgesteld.
Een jaar is lang en afgelopen zomer kon er weer volop gefeest worden, dus besloot Jonas het volgende:
Een HOURS pre-party op een boot voor 200 man, om even voor te proeven. Dit keer met elk uur een ander muziek genre. Zo gezegd, zo gedaan.

Voorbereiding
Super tof idee Jonas, maar regel nog meer even een boot zo last minute, terwijl het zonnetje al weken aan het schijnen is. Toch is het gelukt werd er in mei nog een boot gevonden. Schipper Juul van Redelij Hulst was de redder in nood en wilde zijn River Dream uit Amsterdam wel uithuren.
De datum werd geprikt: vrijdag 29 september.
Toen kon het plannen beginnen. Aankleding, decoratie en kaartverkoop.
Het was nog even stressen of er wel genoeg kaarten werden verkocht, want de Leidse jongeren bleken al een drukke planning te hebben afgelopen zomer met elk weekend een waslijst aan festivals.

De boot party
Een strakke planning was wel nodig, want er was maar 1,5 uur de tijd om op te bouwen nadat de boot was aangemeerd. Een kwartier voor aanvang moest de DJ set nog worden ingeplugd, maar het is allemaal gelukt!
Wat was het een mooi feestje. Van 18:00 uur – 21:00 uur werd er gevaren over de Kagerplassen. Het weer was een cadeautje en een prachtige zonsondergang.
Natuurlijk waren de gasten daarna nog niet uit-gedanst dus werd er een afterparty gehost in het centrum van Leiden. Daar konden de bezoekers nog tot diep in de nacht door feesten en dansen.
In één dag werden alle feestjes goed ingehaald, we hebben nu al zin in 30 december!

Resultaat: Een bootfeest
Fase: Afgerond