Heb jij ook een goed idee?

De Hoge Raad

Even kennismaken
De Hoge Raad is een deels Leidse hiphop groep, met een uniek karakter. Iets meer dan een half jaar geleden kwam Joas (rapper) voor het eerst bij het kantoor van STAD binnengelopen. Joas liet was van zijn muziek horen, mega vernieuwend en uniek! Daar houden wij van dus wilden we Joas graag verder helpen.
Hij vertelde dat hij en de rest van de groep graag (vaker) wilden gaan optreden. Om zo ervaring op te doen om uiteindelijk zelf show neer te kunnen zetten. Dat moeten we kunnen regelen, toch?
Check ook hun Spotify playlist voor een indruk van ‘De Hoge Raad’.

Later kwam Joas langs met de rest van de groep; Jasper en Piet.
Na een mooie brainstorm werd duidelijk wat de groep het aller liefst zou willen; een middag/avond gevuld met kunst en muziek van verschillende artiesten. Vet!

Practice practice
Een eerste optreden schud je niet zomaar uit je mouw, dus er moest geoefend worden. De jongens vroegen of wij daarbij konden helpen en misschien nog leuke plekken wisten waar ze konden optreden.
Zo kwam de Hoge Raad bij twee projecten van STAD Haarlem terecht.
LEF; een open mic-night
Springlevend; de opening van buurtboerderij Nieuweweg
Na deze (en nog een aantal andere) optredens waren de boys ready to rumble en kon hun eigen show worden gepland.

Eerste optreden in Leiden
Op zondag 3 juli werd Leiden veroverd door kunstcollectief Modern People. Deze stichting organiseerde in samenwerking met Stadsbauhaus aan de Langegracht een kunstevenement waar tal van artistieke vormen samen kwamen.
De Hoge Raad gaf zijn debuutoptreden. Andere artiesten die optraden waren DJ/producer Jasper van Ham en jazzband AvondUur. Er was een kunst expo van Lars Jurcka en designmeubels van Lou Baudoin.
Er was een gezellig publiek en nieuw publiek aanwezig, we call it a succes!