Heb jij ook een goed idee?

Leftover Kitchen

Don’t waste it, just taste it!

Foodwaste is nog steeds een groot probleem wereldwijd. Ook in Nederland wordt er nog steeds een gigantische hoeveelheid voedsel onnodig verspilt. Toch wordt er vaak niet veel over dit onderwerp gesproken. De meeste Nederlanders denken bijvoorbeeld ook minder weg te gooien dan hun landgenoten, maar in de realiteit klopt dat dus niet. Jongeren zijn volgens de statistieken de grootste voedselverspillers daarom is het tijd om daar nu samen iets aan te gaan doen.

Uit onderzoek is dus gebleken dat jongeren de grootste verspillers zijn in ons landje. Er wordt al van alles gedaan om voedselverspilling tegen te gaan, maar blijkbaar bereiken we daar nog niet onze jongeren mee. Wij gaan aan de slag met Leftover Kitchen waarin we op een leuke en verfrissende manier de jongeren willen en kunnen bereiken. De titel zegt het eigenlijk al, we gaan heerlijke maaltijden voorbereiden met ‘leftovers’, dus eten wat in eerste instantie weggegooid zou worden.
We richten ons noodzakelijk op de jongeren. Door de filmpjes informatief en kort te houden kunnen we de aandacht van de jongeren bij ons houden en ons zo focussen op de kwantiteit, dus het maken van zoveel mogelijk filmpjes. De informatie die wij met onze Leftover Kitchen naar buiten willen brengen vallen onder te verdelen in:

  • het besparen van geld
  • het besparen van milieu, natuur en grondstoffen
  • Leuke weetjes
  • Handige tips om voedsel langer te bewaren
  • Recepten om ‘afgekeurd’ voedsel een nieuw leven te geven

Leftover Kitchen is dus gemaakt voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar die studeren en zelfstandig wonen. Hiermee willen we dus de grootste ‘food wasters’ van Nederland met ons project aanpakken. Dankzij Leftover Kitchen kunnen we de jongeren informeren en laten we zien dat er met weinig moeite en voedsel iets heel moois en lekkers gekookt kan worden.
De shots van Leftover Kitchen worden kort maar krachtig. Er zal gekookt worden met voedsel dat normaliter wordt weggegooid. De focus is om typische student maaltijden of snacks klaar te maken en daarbij handige tips en tricks te vermelden. Want als er een ding is dat studenten graag doen is het geld besparen op “onnodige” dingen…

Hou deze pagina goed in de gaten! De eerste aflevering van Leftover kitchen zal snel volgen! en vergeet niet:
Don’t waste it, just taste it!