Heb jij ook een goed idee?

Dine in Crime

Why?
Cybercriminaliteit neemt elk jaar explosief toe en sinds Corona stijgt die groei nog meer. Hoewel jonge mensen natuurlijk ontzettend on point zijn met hun digitale skills, maakt dat misschien ook wel overmoedig.
Van alle bevolkingsgroepen in Nederland zijn jongeren het vaakst slachtoffer van cybercriminaliteit. Uit CBS onderzoek (2019) bleek dat ruim 12% van de jonge internetgebruikers (tussen 12 en 25 jaar) aangeeft slachtoffer te zijn. Slachtoffer hiervan kan enorm vervelend zijn en soms ook extreem ernstige gevolgen hebben. Wij vinden het dus belangrijk dat de jongeren geholpen worden om weerbaarder te worden voor cybercrime. 

Het concept
Bij dine in Crime kun je samen met je vrienden komen eten, in de vorm van shared dining. Hier zullen meerdere gangen van verschillende hapjes worden geserveerd. Tijdens elke gang moeten de groepjes een raadsel/puzzel/spel moeten oplossen met als thema ‘cybercrime’.
Denk dan bijvoorbeeld aan een spel over phishing of een raadsel over hacken, ook wordt er een een kahoot gespreeld met vragen over cybercrime.

Daarnaast nodigen wij een professionele gastspreker uit die alle ins en out weet te vertellen over de digitale criminele wereld.

De locatie
Het event vindt plaats in een van de buurthuizen in Leiden. Zo kunnen we jongeren uit die wijk betrekken bij ons event.
Iedereen is welkom dus deelnemers kunnen zich ook online aanmelden.
We willen het event gratis houden zodat er geen drempel is voor jongeren om mee te doen.
We gaan dus hard op zoek naar sponsors voor het eten en voor de drankjes is het BYO!

De zaal wordt omgetoverd in een spraakmakende crime scene. Vandaar de naam; Dine in Crime. Het beloofd een unieke ervaring te worden!

Meedoen
Wil je meer te weten komen over cybercrime en ben je wel in voor een gezellig shared dining event? Meld je dan aan via dit formulier.
Houdt dan de Insta pagina in de gaten voor updates!

Thema: cybercriminaliteit
Fase: In ontwikkeling