SPOT LOGOHeb jij ook een goed idee?

SPOT WORKSHOPS

Judith en Lea over SPOT Leiden
SPOT is een creatieve community die samenkomt in de vorm van een co-workingspace. Het doel is om startende zzp’ers binnen de creatieve industrie hier met elkaar te verbinden. We bieden de creatievelingen een plek waar zij met elkaar kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en groei binnen het werkveld. SPOT is dé plek waar zzp’ers nieuwe connecties kunnen opdoen, opdrachten en kennis delen, hun netwerk uitbreiden en workshops volgen om professionalisering te stimuleren. Op deze manier werken we samen aan onze eigen en elkaars ontwikkeling als zzp’er in de creatieve industrie, terwijl we als collectief veel kunnen betekenen voor verscheidene opdrachtgevers.’

Waarom?
Het is een algemeen gegeven dat veel net-afgestudeerden na hun studie niet goed weten hoe ze verder moeten en de werkloosheid onder starters is groot. Online wordt men doodgegooid met artikelen hoe je jezelf uit deze sleur kan halen, maar er worden geen werkelijk constructieve oplossingen gegeven. Samenwerking en synergie kan de oplossing zijn waar jonge creatieve zzp’ers naar zoeken. Lea en Judith voelden de behoefte om in contact te komen met gelijkgestemden om zo elkaar te helpen met nieuwe connecties, opdrachten en kennis en SPOT is dé plek waar dit gedeeld kan worden. 

Het oprichten van SPOT kwam voort vanuit de intrinsieke motivatie om mensen binnen de creatieve industrie met elkaar te verbinden in de vorm van een community. Dit is een toegevoegde waarde voor de doelgroep. SPOT wil de mensen uit de creatieve industrie een plek bieden waar zij kunnen werken aan persoonlijke ontwikkeling en groei binnen het werkveld.

Lancering
Na een zeer succesvolle crowdfundingsactie waarbij (voor hun gevoel) heel Leiden heeft geholpen SPOT van de grond te krijgen is het dan eindelijk zo ver: de kantoorruimte is er, en het is (bijna) af! De nieuwe promovideo is net opgenomen en de website gaat binnen de kortste keren online. SPOT kan niet wachten hun nieuwe ruimte aan alle gulle mensen te laten zien. Wanneer de omstandigheden het weer een beetje toelaten zal er dan ook een gezellige (netwerk)borrel georganiseerd worden, dus houd hun socials in de gaten! 

En nu?
SPOT richt zich zoals gezegd op de ontwikkeling van startende zzp’ers in de creatieve industrie. De werkplek en het netwerk dat ze bieden, maken deel uit van de faciliteiten die SPOT biedt. Maar daar houdt het niet op! Elke maand faciliteert SPOT in het organiseren van workshops. Veel van deze workshops zijn ook voor jou toegankelijk!
Daarnaast komt binnenkort de eerste aflevering van de SPOTcast online, als verlengstuk van deze workshops. In de SPOTcast gaan Lea Paulides, Judith Wassenaar (oprichters van SPOT Leiden) en Yara van Buuren (onderzoeksjournalist) in gesprek met verschillende gastsprekers. Hier worden onderwerpen als ondernemen, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en “op je bek gaan tijdens volwassen worden” besproken. 


Resultaat: SPOT WORKSHOPS
Fase: Uitvoering