Heb jij ook een goed idee?

Koel Down

Rappers rappen over de meest uiteenlopende dingen. Over vrouwen, drugs, gangsters, maar ook over liefde, sociaal-culturele struggles en over hen eigen persoonlijke ontwikkeling. Of het nou positief is of negatief, invloed heeft hiphop zeker. Een aantal trends zijn echter zichtbaar. Drill-rap is onder andere gigantisch in populariteit gestegen onder jongeren. Een genre dat bijzonder veel negativiteit met zich mee draagt en te veel jongeren verteld dat criminaliteit oké is. Bij STAD zien jongeren dat het ook anders kan, zij zeggen: ‘Koel Down’ effe!

Dat rappers ook een positieve invloed kunnen hebben op jongeren is wat zij bewijzen met een geheel eigen gemaakt nummer. Een eerlijke track met twee gezichten. Eerst een rapper die zich voordoet als een gangster, maar die daarna veranderd in positieve zelfreflectie. De boodschap is in ieder geval kraakhelder. Wees lief voor elkaar, neem je verantwoordelijkheid over je eigen pad en blijf ver uit de buurt van verkeerde keuzes. En wellicht boven alles, een verkeerde keuze gemaakt is geen einde verhaal!

Impact

Om een zo groot mogelijke impact te hebben op de jongeren uit Haarlem is advies gevraagd aan verschillende sleutelfiguren uit de wijk. Waaronder jongerenwerkers en jongeren met een eigen verhaal. Een release gefocused op mond tot mond, kwam de track bij zo veel mogelijk jongeren in de wijk uit. Koel Down is een track waar iedereen zich in kan vinden. De muziekvideo? Deze wordt in een later stadium gemaakt met en voor jongeren uit Haarlem.

Check voor meer info over het proces en release de Instagram van Koel Down.

Thema: Ondermijning