Male art - nagel eventHeb jij ook een goed idee?

Male Art

Dé nagel dag voor mannen – ja echt.
Robbin is het zat, het is hoog tijd dat de taboe rondom nagellak voor mannen wordt doorbroken. Daarom organiseerde zij het eerste nail art event, speciaal voor jongens/mannen in Leiden. Hoe cool is dat? Check haar Insta pagina hier.

Je ziet ze wel, hier en daar, mannen met nagellak. Maar nog lang niet genoeg naar Robbin’s idee. Zelf is ze nagelstyliste en volgt de opleiding tot grafisch vormgever. Als het aan haar zou liggen zouden er veel meer mannen zijn die hun nagels versieren en dus wil ze taboe doorbreken: ‘Het taboe dat nagellak niet voor mannen is.In Nederland mag je zijn wie je bent en het is belangrijk dat iedereen zich ook zo voelt. Toch worden mensen vaak in hokjes geplaatst.’

De locatie
Om het event laagdrempelig te houden en ervoor te zorgen dat mannen zich op hun gemak voelen, werd het in een kroeg in leiden georganiseerd.
Dan wel de prachtige nostalgische North End English pub.
Op zondag 12 december opende North End de deuren voor Robbin en haar team van professionele nagel stylisten. Het was een mega gezellige middag met bier, bitterballen én nail art to worden! Wat wil een man nou nog meer?

Inspiratie
Al eerder is er in Australië een beweging geweest die geld inzamelde voor een goed doel namelijk #polishedman.
Elliot Costello richtte deze beweging op nadat hij in Cambodja was geweest. Hij bezocht daar een opvang voor mishandelde kinderen. Thea was een slachtoffer van acht jaar en sloot vriendschap met Costello. Voordat hij vertrok, tekende ze een hartje op zijn handpalm en verfde zijn nagels blauw. Als herinnering aan Thea verft Costello sindsdien een nagel. Doordat hij vragen kreeg over waarom hij die ene nagel lakte, kwam hij op het idee om geld in te zamelen voor slachtoffers als Thea. Mannen die meedoen aan de actie van Polished Man lakken één nagel.

Male Art
Deze actie is voor Robbin de reden geweest om zelf een actie op te zetten voor de KWF-kankerbestrijding. Zij ging een stapje verder dan alleen lakken, ze heeft de nagels van mannen voorzien van echte nail art met een cool design om zichzelf te onderscheiden van voorgaande acties.
De nail art voor deelnemende mannen was zelfs gratis! Tijdens het vooraf en tijdens het event konden er donaties worden gedaan via deze fundraiser, of in de donatiebox bij de North End pub.
Tijdens de eerst editie van Male Art heeft Robbin bijna €1000 opgehaald!

De doelstelling was €3000 en dus is ze nog niet klaar!
Er komt in 2022 zeker een nieuwe editie. Die wordt groter, en nóg leuker!
Stay tuned voor updates.

De campagne #WeesBrutaal: ‘Mijn brutaalste move is dat ik de eerste nageldag voor mannen heb georganiseerd’

Resultaat: De eerste nageldag voor mannen in Leiden
Fase: Afgerond