Heb jij ook een goed idee?

Pantalk

Steeds meer mensen lopen vanaf een jonge leeftijd rond met een telefoon, vooral om gebruik te maken van social media. Maar uit onderzoek blijkt, dat hoewel we dagelijks inloggen op onze social media accounts, we eigenlijk vrij weinig weten van social media. In een wereld waar je alle info binnen een tel van het internet kunt plukken, zorgt desinformatie ook voor gevaar. Hoe beoordeel je nog wat waar is en wat niet? En hoe veilig is ons online leven eigenlijk, met haat op social media en verschillende vormen van cybercriminaliteit? Om deze en andere vragen te beantwoorden riepen Britney, Liam en Anouk de podcast ‘Pantalk’ in het leven.

Onder het genot van een pannenkoek samen in gesprek over thema’s zoals fake news, cybercrime, online veiligheid, cyber pesten en deep fake. Dat is het idee van Britney (21 jaar), Liam (18 jaar) en Anouk (17 jaar) – de stagiairs van STAD Dordt – om het onderwerp Mediawijsheid meer onder de aandacht te krijgen, bij Dordtse jongeren tussen de 15 tot 25 jaar. Jongeren maken namelijk ontzettend veel gebruik van social media, maar zien en weten zij de gevaren van dit steeds groter wordende platform wel?

Volgens Britney, Liam en Anouk nemen veel jongeren het eerste, beste ze vinden op het Internet voor waar aan. En juist daar willen zij graag verandering in brengen! Hee Pannenkoek, check eerst je site, voordat je het door vertelt als waarheid!

Pantalk
Pantalk is een podcast van 3 afleveringen met verschillende subthema’s, rondom het Slimpact thema ‘Samen sociaal online’. In de podcast behandelen Britney, Liam en Anouk samen met andere Dordtse jongeren – de Podcast pannenkoeken gasten – de subthema’s: fake news, cybercrime, online veiligheid, cyber pesten en deep fake. Tijdens de podcast gaan zij met de Podcast gasten in gesprek over de hierboven genoemde thema’s en testen zij de kennis van hun gasten. Want wat weten de gasten eigenlijk over deze thema’s? En hoe kunnen we de gevaren omtrent de thema’s in de toekomst verminderen? Dit en meer hoor je allemaal in de Pantalk Podcast. Luister en kijk jij mee? De podcast afleveringen vind je op verschillende kanalen, zoals bijvoorbeeld: Youtube, Soundcloud, Instagram en op deze pagina. Maar wil je volledig op de hoogte blijven check dan: Pantalk, voor alle informatie omtrent de podcast.


Pantalk aflevering 1 | Fake News
Soundcloud | Youtube
Pantalk aflevering 2 | Cybercrime en online veiligheid
Soundcloud | Youtube
Pantalk aflevering 3 | Cyberpesten en Deepfake 
Soundcloud | Youtube

Thema: Samen Sociaal Online