Fake NewsHeb jij ook een goed idee?

Fans Week

Omdat jongeren veel te maken hebben met Fake News, online scams en andere ervaringen op social media platformen en hier mogelijk nog niet veel over weten, willen wij hen hier meer over informeren, dit willen wij doen door middel van een interactief en innovatief project. Namelijk een live podcast!


Fans week
Fans week is een live podcast waarbij het publiek mee kan doen aan de vragen. Verschillende influencers zullen meedoen aan deze podcast. Wij hebben voor influencers gekozen omdat hun veel impact hebben op het dagelijks leven van jongeren. Jongeren besteden merendeels van hun tijd op social media en ontvangen dus veel prikkels vanuit deze hoek. Wij laten deze influencers spreken over hun ervaringen met fake news en scams in hun tijd op social media, doordat dit veel impact heeft en dit ook steeds vaker gebeurt willen wij hier jongeren op voorbereiden en over informeren.

Netwerk
Ons doel is om zoveel mogelijk jongeren bereiken om hun te informeren over de gevaren van cybercrime en nepnieuws. Dit doen wij door gebruik te maken van social media. Wij zien en ervaren dat veel jongeren om ons heen veel social media gebruiken om met elkaar te communiceren. Daarom zullen wij ons project dan ook via verschillende social media promoten. Wij zullen een link bij de stories en posts zetten zodat zij zich via ons online kunnen aanmelden. Hierdoor kunnen wij zelf nagaan wie zich er hebben aangemeld en sturen wij hun dan nog een vragenlijst over hun ervaringen met nepnieuws en cybercrime.

Geloof niet alles wat er op het internet staat!
Ons doel hiervan is dus jongeren waarschuwen/behoeden van online scams en fake news, dat ze niet alles moeten geloven wat er op het internet staat.

Hou onze Insta in de gaten voor updates. Zie hier ook onze toffe nieuwe promovideo.

Thema: Samen Sociaal Online