Poptricks x WibarHeb jij ook een goed idee?

POPTRICKS 3.0 x WIBAR

Voor wie
Skaten is een mooiweer-sport. Wanneer het heeft geregend, kun je immers maar beter niet op je board gaan staan. Leiden heeft een gemis aan skate parken. Er is er slechts één en die is buiten. Wanneer na de zomer het regenachtige herfst seizoen komt kijken, zijn de dagen dat er geskate kan worden in Leiden wel geteld.

Daarom komt Flo terug met Poptricks 3.0 x Wibar; een echte indoor versie van zijn skate event. Dit event is er voor alle skaters uit Leiden en omstreken, voor alle jongeren die willen leren skaten en voor al hun vrienden en familie die gezellig willen komen chillen met een hapje en een drankje en kijken naar alle skaters en de wedstrijden, of mee doen aan een van de workshops.

Door wie
Flo, 18 jaar en komt uit Leiden. De CEO van Poptricks (@poptrickss), sinds kort ingeschreven bij de KVK en helemaal ready om Poptricks uit te laten groeien tot hét skate event in Leiden. Al twee succesvolle edities op buitenlocaties en een online skate wedstrijd op zijn naam staan en nu dus de eerste indoor editie.
Tijdens de STADS jungle pitch avond bij stichting STAD Leiden won hij een startsubsidie om zijn droom te verwezenlijken. In samenwerking met Stichting STAD en culturele evenementenlocatie Wibar Leiden gaat hij zijn droom realiseren.

Wat
Hét indoor skate event in Leiden in 2021. Contest, DJ’s, workshops, pop-up store, clinics en meer!
Deze keer gaat Flo all out en wordt de Wibar omgetoverd tot een heus skate paradijs. 

Mini ramps, schansen you name it. Gedurende de dag zijn er verschillende skate contests gehost door DJ van @skateparkleiden. Daarnaast worden er skate clinics gegeven voor iedereen die wil leren skaten, of zijn/haar huidige skills naar een hoger niveau wil tillen.
Format store komt met een pop-up store op het podium zodat je tussendoor het skaten door een nieuwe outfit kunt scoren.
Er zijn verschillende workshops voor iedereen die wel wil komen maar niet genoeg evenwicht heeft om zelf op een board te springen.
OK Ultra verzorgt een workshop graffiti en Rinus (community builder van SOL) verzocht een workshop street-basketbal. Zo is er op deze dag voor ieder wat wils. Verschillende Leidse DJ’s regelen dat lekkere tunes worden afgespeeld. 

Waarom?
Simpelweg, er moet meer geskate worden!
In Leiden is een steeds meer groeiende skate community maar het aanbod voor deze jongeren blijft klein. Slechts één skatepark in heel de stad ein weinig tot geen skate activiteiten of evenementen. 

De gemeente is vaak van mening dat er een verkeerde vibe rondom skaten hangt die samengaat met drank en drugs. Met Poptricks 3.0 wil Flo aan iedereen laten zien dat skaten ook simpelweg gewoon leuk kan zijn én daarnaast een heuse topsport is. Hij wil de taboe rondom skaten in Leiden doorbreken en alle bezoekers de dag van hun leven bezorgen.

Partners
Samen kom je verder dan alleen en daarom slaat Flo de handen ineen met verschillende organisaties uit de skate scene van Leiden en omgeving.
Skatepark Leiden, OK Ultra, Woodbehero, Format, Super Orange Skateboarding, Girav, Skateland Rotterdam, PIP Den Haag en Stichting SOL maken dit event mede mogelijk.

De campagne #WeesBrutaal: ‘Een miniramp laten bouwen voor de Wibar Leiden!’


Resultaat: Een indoor/outdoor skate event
Fase: Afgerond