Heb jij ook een goed idee?

The Confession Room

Dacht jij dat het rond jouw huidige leeftijd heel goed zou gaan op school, een baan waar jij elke dag fluitend heen gaat en alles op een rijtje zou hebben misschien met een leuke partner? Terwijl de realiteit is dat jij eigenlijk geen idee hebt wat je aan het doen bent en je trekt alles wat je doet in je leven in twijfel. Het lijkt alsof jouw het met jou vrienden wel goed gaat op school, alsof zij alles wel op een rijtje hebben. Dit kan veel stress en paniek veroorzaken. Je voelt je onzeker en soms zelfs machteloos. Herkenbaar? Dan zit jij misschien wel in een quarter life crisis. Met The Confession Room gaan wij jongeren helpen! We gaan ze motiveren, maar ook tips geven en steken ze zo een hart onder de riem.

The Confession Room

The Confession Room is een verplaatsbare biecht ruimte, speciaal ingericht voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar oud. Deze biecht ruimte is niet ingericht om je zonden te vertellen aan een priester, nee The Confession Room is er speciaal voor gemaakt om jongeren in korte tijd te motiveren door middel van een krachtige video met bemoedigende woorden. Ook vullen jongeren hier een brief in waar ze hun eigen herkenning in een quarter life crisis invullen om vervolgens in de brievenbus te doen. Op deze brief nodigen wij de jongeren uit om hun e-mail adres op te noteren. Een kleine week later kunnen zij namelijk een persoonlijk samengesteld pakket met tips verwachten in de mailbox. Tips die makkelijk inzetbaar zijn en de jongeren het gevoel geven dat ze niet de enige zijn die zich wel eens radeloos voelen. 

Uitvoering

Op vrijdag 1 oktober vindt de eerste versie plaats van The Confession Room bij het winkelcentrum in Schalkwijk. Van 13:00 tot 17:00 uur staat de biechtruimte te stralen van positiviteit. Hij trekt de aandacht door de felle kleuren en de gesloten gordijnen maakt het een beetje mysterieus. The Confession Room maakt je nieuwsgierig en je wilt een kijkje nemen! Uiteraard staat STAD er met vrijwilligers om jongeren verder te informeren over de quarterlife crisis en op te vangen na hun (korte) transformatie in de biechtruimte.

Resultaat

The Confession Room is een succes als jongeren na deelname het gevoel hebben dat ze niet alleen zijn, dat ze worden begrepen en dat ze het gevoel hebben dat alles op z’n pootjes terecht zal komen. Als deze test goed is gegaan willen we de biechtruimte op meerdere plekken in de stad Haarlem om zo nog veel meer jongeren te steunen in toch écht wel een lastige levensfase!

Thema: Quarterlife Crisis
Resultaat: Jongeren informeren en motiveren om uit een quarter life crisis te komen
Fase: Afgerond