Heb jij ook een goed idee?

Crisis Talk

Veel jongeren hebben last van een quarter-life crisis, ze hebben veel stress door hoge druk van bijvoorbeeld school of werk. Hierdoor komt het vaak voor dat ze een burnout ondervinden. Om dit te voorkomen heeft STAD de serie “Crisis Talk” bedacht.

Crisis Talk

De bedoeling van het project “Crisis Talk” was dat er een serie is gemaakt waarin het gaat over de gelijkenissen en verschillen tussen een quarter-life en een midlife crisis. Twee personen zijn in gesprek gegaan met elkaar. Er werden vragen gesteld over elkaar en over hun belevingen van de crisis waarin ze hebben gezeten.   

Interactieve Workshop

In totaal is er een professionele video gemaakt met verschillende onderwerpen over de crisissen. Deze video is gepubliceerd op Youtube. Maar wat belangrijker is, is dat we deze video’s ook op scholen hebben vertoont. Op maandag 4 oktober is er een workshop dag geweest op een Mbo school. Het team is met de Crisis Talk aflevering langs verschillende klassen geweest en heeft daar interactieve workshops gehouden. Er zijn goede discussies ontstaan en er is veel losgekomen bij de jongeren. Zo heeft dit project veel impact gehad en zijn er veel jongeren bereikt.

Het Doel

Het doel van Crisis Talk is om jongeren die een quarter-life crisis ondervinden te laten weten dat ze niet de enige zijn die dit ervaren. Ook leren de gasten zelf van elkaar. Zo kunnen zowel de kijker als de spreker tips geven en een gemoedelijk gebaar geven omdat de sprekers hetzelfde hebben meegemaakt. Met dit doel hopen wij mensen die een quarter – of midlifecrisis meemaken, te helpen.

Thema: Quarterlife Crisis
Resultaat: Een serie over de quarterlife crisis bij jongeren
Fase: afgerond