Veilig uitgaan in LeidenHeb jij ook een goed idee?

De witte roos

Het is zo ver, de kroegen en cafe’s mogen weer open!
Heel Nederland heeft hier het afgelopen halfjaar op gewacht. De jongeren misschien nog wel het meest. Maar hoe zorg je dat dit veilig verloopt?
In andere landen waar de horeca al eerder werd heropend, is gebleken dat deze situatie dit de nodige problemen met zich mee brengt.
Denk aan de gigantische toename in de SOA verspreiding, ongewenste seksuele intimidatie, alcohol en drugs misbruik.
Natuurlijk gunnen we iedereen een lekker avondje los gaan. Maar hoe zorgen we ervoor dat die op een verantwoorde manier gebeurd?

STAD Leiden komt met een prachtig initiatief om meer awareness rondom seksuele intimidatie tijden het uitgaan te creëren. Daarnaast de horeca eigenaren en de gasten op een makkelijke manier handvatten te bieden hoe de privacy gewaarborgd kan worden.

Het concept
De witte Roos. Net zoals een rode roos staat voor liefde, is de witte roos het teken dat centraal staat in onze campagne tegen seksuele intimidatie. We gaan op pad om witte rozen uit te delen door heel het centrum van Leiden. Aan deze witte rozen hangt een kaartje dat leidt naar een Instagram pagina waar alles over het concept terug te lezen is. Hiervoor werken we samen met lokale telers uit de omgeving.

De horeca
Ook bieden we horeca eigenaren kunststof rozen aan die zij op hun bar kunnen neerzetten. Zo kunnen ze aan het publiek laten zien dat in hun zaak seksuele intimidatie echt not done is en dat er het personeel en de beveiliging extra op wordt gelet.
Daarnaast willen we met bandjes gaan werken voor de gasten. Door middel van verschillende kleuren kun je op een subtiele wijze laten zien of je wel of geen zin hebt in toenadering van onbekenden.

Het concept De witte Roos wordt de komende weken over Leiden en haar horeca zaken uitgerold. Ons doel is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het concept. Door het ontvangen van een echte roos, of door het zien van de kunststof rozen in de horeca.

Thema: Veilig Uitgaan
Fase: In ontwikkeling