Heb jij ook een goed idee?

Happiegram

Al bijna een jaar lang zitten we door de coronacrisis verplicht thuis. Dit heeft een flinke impact op de mentale gesteldheid van jongeren, veel jongeren voelen zich namelijk eenzaam. Dat is een probleem waar wij vanuit STAD Gooi graag iets aan willen doen.  

Door jongeren thuis met elkaar te connecten en hen het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn, hebben wij een eigen Instagrampagina opgezet, Happiegram. Via dit een account willen wij eenzame jongeren weer in beweging krijgen en hen de zin van het leven teruggeven. Dit hebben we gedaan door ze iedere dag opnieuw te inspireren met allerlei verschillende vormen van content. We hebben allerlei inspirerende quotes, DIY video’s, selfcaretips, brievenchallenges en sportlessen online gezet.

Samen met onder andere YogaBeer Bussum, Bibliotheek Gooi en Meer, De Kunstbende en JoinUs hebben wij meer dan 150 jongeren uit het Gooi weer weten te inspireren met de dingen die ze in het dagelijks leven wél kunnen ondernemen. Door hen te laten zien wat er allemaal kan, zowel online als offline hebben wij weer een positieve vibe weten te creëren onder jongeren in het Gooi. 

Thema: Eenzaamheid door Corona