Heb jij ook een goed idee?

Uit de kast, in de boom!

Eindelijk, het is kerst! Een tijd waarin familie bij elkaar komt, een boel eten, spelletjes, champagne, gezelligheid en….. de jaarlijkse verhitte familie discussie aan de dinertafel. Jijzelf leeft volop in 2020 en staat open voor homo-, bi-, trans-, a- en panseksualiteit, voor queers en voor iedereen die zich niet aan 1 gender wil of kan verbinden. Je hebt vrienden die onder de regenboogvlag vallen, of je valt daar zelf wellicht onder maar helaas maakt die ene oom of nicht hier ieder jaar weer domme en beledigende opmerkingen over. Om ruzie te voorkomen vermijd je dus gesprekken over dit thema, hoewel je er het liefst juist wel over zou beginnen. Eigenlijk vind je dat jij jouw familie moet laten weten waar jij voor staat en wil je hier op respectvolle wijze een gesprek over starten. Wat doe je?

Mylene, Libra en Gitte (18 & 17 jaar oud) herkennen dit probleem en zijn op zoek gegaan naar een laagdrempelige en leuke oplossing hiervoor. Ze wilden iets maken wat het makkelijker maakt om over diversiteit in seksualiteit en gender te beginnen, en wat tegelijkertijd ook kan dienen als middel om je loyaliteit te laten zien. 

Onze oplossing? Hang de uit-de-kast-in-de-boom-kerstbal in je kerstboom! De perfecte manier om te laten zien waar jij voor staat, of als mooie gespreksstarter met je familie dit jaar tijdens het kerstdiner. De uit-de-kast-in-de-boom-kerstbal is een mooi versierde kerstbal waar gekleurde linten, de regenboogkleuren en de kleur paars (paarse vrijdag) in schitteren. Deze kerstbal kun je ophangen in de boom, zodat je op deze manier, op een laagdrempelige manier kan laten zien dat je de LHBTIQ+ steunt! 

De meiden gaan de kerstballen zelf maken en uitdelen. Zij willen 50 ballen verzamelen en deze decoreren en verven. Dertig van deze kerstballen delen ze uit op Utrechtse Middelbare scholen tijdens Paarse Vrijdag (11 december 2020). Twintig ballen geven ze aan organisaties in de stad waar veel jongeren komen. Bijvoorbeeld organisaties die bezig zijn met het helpen van jongeren om uit de kast te komen of bezig zijn met het normaliseren van LHBTIQ+. Zij kunnen de bal in hun eigen kerstversiering of kerstboom hangen.

Houd de vorderingen in de gaten via onze instagram!

Thema: GSA
Fase: in uitvoering