Heb jij ook een goed idee?

Leidse Kunst Wedstrijd

Twee jonge creatievelingen, Birgit en Charlie, hebben vorige week een eerste brainstorm over hun idee gedaan, samen met STAD. Het idee is om een kunstwedstrijd te organiseren, over het thema ‘afstand’, wat voort is gekomen uit de Corona maatregelen. Het project sluit perfect aan op de campagne vanuit STAD en de gemeente, om jongeren te bereiken en bewust te maken van de Corona Crisis en het houden van afstand.

Het doel
Het doel van de Kunstwedstrijd is de aandacht opwekken over het thema ‘afstand’ met de input van creatieve jongeren. Alle vormen van kunst zijn welkom, er is geen drempel, alle creativiteit is welkom. Het is de bedoeling dat deze wedstrijd toegankelijk is voor iedereen, dus niet alleen voor ‘professionele kunstenaars’. Er wordt een deadline gesteld dat jongeren
hun kunstwerk kunnen indienen. Vervolgens kiest een jury de winnaar uit alle inzendingen. Gedurende de periode tot bekendmaking van de winnaar en de expositie, zal er wekelijks leuke content worden gedeeld. Hierdoor blijft de wedstrijd interessant om te volgen. Denk hierbij aan kunst ‘in de maak’, door filmpjes te posten van de creatievelingen die aan het maken zijn. Of bekende Leidse kunstenaars (die in de jury zitten) en iets vertellen over hun vorm van kunst en de wedstrijd.

Locatie
De kunstwerken worden geëxposeerd in het gebouw van Haagweg 4 (een pand waar kunstenaars een ruimte kunnen huren als atelier). De kunstwerken worden geëxposeerd in de gangen van het hele gebouw. De Lente bar is beschikbaar voor een welkomstdrankje. Bezoekers kunnen in shifts komen, zodat er controle is over het aantal gasten en de 1,5
meter kan worden gewaarborgd. De beste 10 kunstwerken kunnen voor een bepaalde periode blijven ter expositie in café De Leidse Lente. De winnaars staan nog meer leuke prijzen te wachten.


Fase: Uitvoering