Heb jij ook een goed idee?

STAR Concert Live Sessions

Wat als er geen concerten zijn en samen muziek maken ineens een stuk lastiger is door een wereldwijde pandemie? Wat moet je dan? Dan bedenk je een online variant. Dan bedenk je…STAR Concert Live Sessions

Het is allemaal wat.. het coronavirus. Het legt je sociale leven, jouw verzetjes en hobby’s stil. Daarnaast werk je voornamelijk vanuit huis en breng je veel tijd achter je computer door. Veel van ons leveren in deze tijd wat in of raken iets kwijt. Het studentenleven, een bijbaan, fysiek onderwijs of een stageplek. Drie muzikale jongeren Braeden (18) Sandra (18) Ilse (18) kunnen de komende tijd niet naar concerten van hun favoriete artiesten en samen muziek maken is ook in deze tijd net even anders. Zij leveren momenteel in wat ze het liefste doen: Muziek maken! 

Muzikaal cadeautje 
En daar ontstond het idee voor STAR Concert Live Sessions. STAR staat voor Singing To Acoustic Rhythms en brengt muzikaal talent online bij elkaar. Het initiatief bestaat uit live optredens van lokale artiesten op de meest uiteenlopende locaties. Een typisch Alkmaars café, een poppodium, theater of koffietentje dienen als geïmproviseerd coronapodium. Op deze plekken zullen verschillende artiesten een muzikaal cadeautje weggeven in de vorm van een optreden. Deze live sessie wordt gefilmd en online uitgezonden. 

Kijkers van STAR Concert Live Sessions kunnen genieten van lokaal, maar ook nationaal talent en halen zo het gevoel van een concert even naar de huiskamer. Gulle kijkers kunnen via een ‘donatie button’ een financiële bijdrage geven voor de ‘fooienpot’. De opbrengst hiervan gaat naar de locatie die het concert faciliteert. Om zo ook horeca en poppodia een beetje te steunen in deze tijd.

Interactief
Verder heeft STAR interactieve social media waarop geïnteresseerde jonge muzikanten hun muziek kunnen delen. Op een laagdrempelige manier zenden zij hun nieuwste rap, cover of andere creatie op naar het STAR-team en zij zullen dit delen met het grote publiek. 

Zing of speel jij de komende coronaperiode ook mee? Neem een kijkje op de Instagram: @starconcertalkmaar

Thema: Back in je Bubbel