Heb jij ook een goed idee?

POPTRICKS 1.5

Flo (17 jaar) is zelf een Leidse skater en heeft tijdens de corona lockdown veel gedownhillt en zieke tricks gegooid in skateparken. Voordat de zomer zou starten was het plan om een vet skate-event te organiseren waarbij we groots zouden uitpakken, helaas kan dit niet vanwege de maatregelen van het RIVM. 

Toch heeft Flo niet bij de pakken neer gezeten, want geskate wordt er toch wel! 

Poptricks 1.5

In plaats van 1 groot event organiseerde Flo twee kleinere ‘corona-proof’ skate-events op bestaande skateplekken in Leiden. Met beide avonden werden er meerdere wedstrijden georganiseerd, waarmee de opgedane skills van de Leidse skaters werd getest! In samenwerking met de lokale skateshops waren er vette prijzen te verdienen!

Voor de kenners onder ons zal de naam van het event daarom logisch klinken, maar we leggen het voor de zekerheid nog even uit. ‘Pop’ verwijst in de skate cultuur naar de sprong/air die je met je skateboard maakt en ’tricks’ verwijst natuurlijk naar de trucs die met het skateboard worden gemaakt.

Merenwijk // 26 juni
Flo kondigt zijn event aan in stijl!

De eerste avond werd gehost in het skatepark van de Merenwijk tussen 19:00-22:00 uur. Er was muziek, een presentator, koud drinken en heerlijke hamburgers van de barbecue!

Tijdens het event in Skatepark Merenwijk draait alles om tricks en skills. Het park biedt verschillende obstakels waar je met het skateboard helemaal op los kan gaan. Met de wedstrijden ‘Game of Skate’ en ‘Best Trick’ waren er vette prijzen te winnen. De prijzen voor deze avond worden mede mogelijk gemaakt door dé lokale skatewinkels Format, Kapsones Kappers en Wearhouse!

De Bult // 10 juli
Ook voor de tweede editie heeft Flo een passend promofilmpje!

Het tweede event vond vrijdag 10 juli plaats op de Bult van 15:00 tot 20:00 uur. Ook nu heeft Flo weer een chille vibe gebouwd door chille zitjes, opblaasunits en lekkere beats. Als klap op de vuurpijl werd er voor iedereen pizza’s bezorgd – man man man! Dat ging er wel in!

De Bult staat bekend om zijn hoogte en is ideaal om als downhiller vanaf te denderen. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat het deze avond om snelheid en zieke krijtstrepen gaat! Tijdens dit event waren weer vette prijzen te winnen (mede mogelijk gemaakt door Juhroen, Sickboards, Format, Wearhouse en Kapsones Kappers) door bijvoorbeeld mee te doen aan ‘Snelste tijd down hill’, ‘afvalrace omhoogskaten en ‘Dikste Slide’.

KABOEM

In december 2019 heeft Flo tijdens KABOEM gepitcht voor een jury om een dik skate-event neer te zetten in Leiden. De jury vond het vet dat Flo op deze manier sport & cultuur met elkaar weet te verbinden. Ze hebben daarom 1.500 euro aan financiele ondersteuning uitgereikt!

Door covid-19 heeft het event helaas niet helemaal plaats gevonden zoals Flo voor ogen had, maar met deze 1.5 editie is er toch geskate voor vette prijzen! Juist omdat het twee kleinere events waren, was de sfeer heel goed en was het misschien nog wel veel vetter!!


Resultaat: Twee vette skate-events! Dit smaakt naar meer...
Fase: Afgerond