Heb jij ook een goed idee?

Lifestyle

Schoonheidsideaal vs Social media is een onderwerp waar niet vaak over wordt gezongen, laat staan over wordt gerapt. Toch is je imago en hoe je op mensen overkomt ook in die scene een belangrijk element. Ook jonge jongens worden beïnvloed door wat ze doen en zien op social media. Over dit fenomeen heeft het team van Delft een rap geschreven. 

Darjien: “Ik zelf als groeiende artiest zie dan hoe veel andere artiesten in de buurt veel meer aandacht krijgen en populairder zijn dan ik en ik word daar ook onzeker over. Doe ik wat fout? Maak ik niet genoeg effort. deze onzekerheden komen allemaal af van het ideaal dat mensen liever hebben van artiesten. Tegenwoordig veranderd “schoonheidsideaal” naar “lifestyle ideaal”. Ik wil ook veel geld, een mooie auto en een groot huis en mensen denken dat ze dat nooit kunnen bereiken vanwege hun onzekerheden.”

In het nummer Lifestyle laten we zien wat zowel een negatieve als positieve kanten van social media zijn met betrekking tot het schoonheidsideaal en imago. De schoonheidsideaal is een beeld van persoonlijk perspectief en algemeen mainstream perspectief en na de hand daarvan worden veel mensen beïnvloed. 

Thema: Schoonheidsidealen
Resultaat: zelf gecomponeerd en geschreven rap nummer
Fase: afgerond