Heb jij ook een goed idee?

Openbare Klimwand 071

“Klimmen? Dat doe je toch in de bergen?!” “Nee hoor”, zegt Luca de Koningh (28), “buiten kun je overal klimmen!”

Een avontuur ligt altijd op de loer! Alleen Leiden heeft nog geen plek waar je dit avontuur in de openbare ruimte kunt opzoeken. Luca wil hier graag iets aan doen, want het toevoegen van een openbare klimmuur in Leiden geeft de stad zo veel extra’s! De belonende uitzichten, het avontuur en het samen zijn met mensen met dezelfde passie – voor Luca een droom die op het punt staat om uit te komen!

Openbare Klimwand 071

Stel jezelf eens voor: een saaie ‘blinde gevel’ die wordt omgetoverd tot een waar klimparadijs! Vrolijk versierde panelen komen tegen het saaie kantoorgebouw, waarop verschillende klimroutes tot wel 15 meter hoog rijken! Er is niet alleen een de hoogte klimmers gedacht, ook voor de breedte klimmers zijn er verschillende toffe boulderroutes uitgezet.

Op een mooie dag is het gezellig druk bij de openbare klimwand 071. Klimmers spreken met elkaar af om de muur te trotseren en leren van elkaar. Er staan een aantal bankjes (ontworpen en geproduceerd door Gemiva) waar toeschouwers het spektakel kunnen aanschouwen en waar zelf meegebracht eten en drinken kan worden genuttigd.

De kunst in klimmen

Klimmen is een kunst, daar kunnen we kort over zijn. Luca wil graag nog een stapje verder gaan door kunst toe te voegen aan de prachtige klimwand. “Zo klim je letterlijk de kunst in”, aldus Luca. Het liefst zou zij samenwerken met het vette collectief van jonge makers ROEM om de panelen prachtig te versieren!

Sportstimuleringsfonds

Om zo’n toffe plek te kunnen realiseren hebben we natuurlijk niet alleen een goed plan nodig, maar ook een flinke pot met geld. Gelukkig vindt de gemeente Leiden dit plan ook onwijs vet en heeft besloten om het plan te steunen vanuit het Sportstimuleringsfonds – mega vet!

We hebben jouw hulp nodig!

Maar we zijn er nog niet! Er blijft nog zeker 60% van de begroting over en we zijn hard op zoek naar een locatie waar we dit mooie initiatief kunnen uitvoeren!

Heb jij de gouden tip? Of denk je graag mee? Laat het ons weten via whitney@stad-leiden.nl!


Fase: In realisatie