Heb jij ook een goed idee?

Fundamental Sports (pilot)

Je hebt je zwemdiploma in de pocket en mag eindelijk een sport uitkiezen. Voetbal, korfbal, basketbal, tennis, hockey, volleybal, rugby, handbal, badminton en squash – zo veel keuzes! Maar wat nou als je geen keuze hoeft te maken en toch van alle sporten wat kan leren?

Daar hebben Kasper (26) en David (44) de oplossing voor! Zij komen namelijk met een multi-sportclub genaamd ‘Fundamental Sports’.

Fundamental Sports

Fundamental Sports staat voor plezier hebben in sport (Fun), sport als basis van een gezonde en actieve levensstijl (Fundament) en sport als middel om sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen bij kinderen (Mental).

De multisportclub is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het doel is om deze kinderen te laten genieten van sporten! Door kinderen meerdere sporten te laten beoefenen ontwikkelen zij zich motorisch breed en kunnen zij goed ontdekken welke sport zij leuk vinden.

Dicht bij huis

De multisport club moet laagdrempelig zijn zodat kinderen makkelijk kunnen sporten, daarom kiezen zij voor een wijkgericht aanbod. Dat wil zeggen dat zij in zoveel mogelijk Leidse wijken verschillende sportmodules willen aanbieden.

Persoonlijke aandacht

Kasper en David leggen de focus -naast sportplezier- op de sportieve, motorische en sociale ontwikkeling van het kind. Zij kiezen daarom voor een proces gerichte aanpak waardoor zij de kinderen met zichzelf laten vergelijken in plaats van met de groep. Ieder kind is uniek! De kinderen gaan zelf op zoek naar hun talent en kracht, natuurlijk met hulp van de trainers.

Pilot

In september starten Kasper en David een pilot zodat zij kunnen oefenen met de sportmodules en belangrijke input kunnen verzamelen voor het starten van de multi sportclub. Ze starten met een balsportmodule en een racketsportmodule in twee verschillende leeftijdscategorieën.

Binnenkort meer informatie over hoe en waar je kan inschrijven!


Fase: in uitvoering