Heb jij ook een goed idee?

MAXI Radio

Wie door de binnenstad van Leiden dwaalt zal de stickers van de Maxi Club niet zijn ontgaan! De vriendengroep van negen enthousiaste gasten met een grote liefde voor muziek zijn sinds kort ‘all over the place’. Tot nu toe vooral met vette feestconcepten in de Wibar, maar in 2020 voegen zei iets nieuws toe aan hun ‘club’.

Dit is niet zo maar een toevoeging.. Nee, dit is iets waar heel Leiden op heeft zitten wachten! Maxi Club start in 2020 Maxi Radio. Een multidisciplinair online radioplatform waar onder andere podcasts, experimentele dj sets, live acts en talkshows te horen zijn. Eigenlijk willen ze zo min mogelijk kaderen en zo breed mogelijk geluid inzetten én gebruiken voor het online radio platform.

Maxi Radio

Op Maxi Radio kan je live radio luisteren, maar ook alle shows en dj sets terug vinden. Super handig als je even niet live kan luisteren, maar díe specifieke dj met díe specifieke set heel graag nog een keer wil luisteren! De boys lieten weten dat ze juist een platform willen zijn voor de artiesten die hun eigen sound niet in de club kwijt kunnen, omdat het publiek dat vaak iets anders verwacht. Denk bijvoorbeeld aan Braziliaanse jazz uit de jaren 30; mega vet maar niet echt club muziek.

Naast de artistieke muziek willen zij ook de online radio combineren met een offline community. De ruimte waar zij hun studio in bouwen zal op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een platenbeurs, expositieruimte en een chill zone.

KABOEM

Eind 2019 deden de boys van Maxi Radio mee aan de KABOEM middag waarin zij hun concept verder hebben uitgewerkt en hun idee hebben gepitcht aan de jury. Zij ontvingen hiermee 1500 euro ondersteuning vanuit Fonds1818 & de wildcard ter waarde van 1000 euro vanuit het Cultuurfonds Leiden.

De kansen in tijden van Corona

Nu iedereen noodgedwongen zo veel mogelijk thuis zit, worden er kansen met beide handen aangegrepen door de vriendengroep. Er wordt hard gewerkt aan de studio en de back office, maar daarnaast willen ze deze tijd ook graag gebruiken om te starten met Maxi Radio.

De eerste items!

In het item Music Talks zullen de boys van Maxi Radio telkens een muziekstroom uitdiepen met een studiogast die hier veel van weet. Muziek zal het gesprek ondersteunen! Het eerste seizoen bevat 5 aflevering, je kunt ze hier terugkijken/luisteren:

Music Talks 01 – A brief history of Dutch electronic music w/ EWS 
Music Talks 02 – Jazz – with Dutch Saxophonist Rolf Delfos
Music Talks 03 – Online Music Platforms w/ Sascha Peters
Music Talks 04 – Bollywood special w/ Martijn Hazenoot (DJ Eldebé)

In het item Culture Talks zal er telkens een (Leidse) subcultuur worden uitgediept met studiogasten die hier veel van weten. Samen met Julius zullen zij met elkaar in gesprek gaan en een interessante discussie houden.

Culture Talks 01 – Club Culture in Leiden w/ Leontine de Reede (LVC & Gebr. de Nobel) en Erik Lourenssen (Wibar & MyHouse)

Lees hier meer!


Fase: in uitvoering