Heb jij ook een goed idee?

Willie in je Woonkamer

Maxima’al genieten!

27 april 2020, de dag dat de koning weer een jaartje ouder wordt. Dit jaar zal dit echter niet zo groot gevierd kunnen worden als dat we in Nederland gewend zijn, want de maatregelen van het RIVM gelden in ieder geval tot 28 april. Helaas, maar het was wel te verwachten natuurlijk. Dat betekent geen gezellige muziek in de binnenstad, geen bierkarren en geen vrijmarkt met oer Hollandse spelletjes. Maar wat nou als je dit gewoon in huis kunt halen?

Paula van Boheemen en Annemarie van Ulden organiseerde samen met STAD een kroegentocht tijdens Koningsdag die je vanuit huis kan doen! Zo ben je toch nog een beetje met je vrienden en de rest van Leiden ‘op stap’! Samen met de lokale brouwerijen zullen wij een bierpakket samenstellen voor een kroegentocht in huis voor iedereen die nu thuis op de bank zit! Wij regelen de Prins Pils Box en de kroegen zorgen -zoals altijd- voor de gezelligheid!

Prins Pils Box

In een Prins Pils Box zaten zes lekkere speciaalbiertjes, Leidse nootjes, leuke spelletjes, 1,5 meter slinger en een timetable! Met dit bierpakket haalde je niet alleen de gezelligheid in huis, maar steunde je ook de lokale ondernemers. Te weten:

 • De Uyl van Hoogland
 • Cafe de Re-Spons
 • De Hut van Ome Henne
 • Lemmy’s Biercafe
 • The Duke of Oz
 • Stadsbar Storm
 • Brouwerij Pronck
 • Neptunus Bier
 • IF Craft Beer
 • Stadsbrouwhuis
 • Leidsch bier
 • De Vrolijke Noot
Groot succes!

In totaal werden er 300 Prins Pils Boxen verkocht en hebben we heel veel Leidenaren een vette woningsdag weten te bezorgen. Om 14:00 uur gingen we van start en zat iedereen met zijn pas ingeschonken biertje klaar voor het spektakel. In de kroegen kon je bijvoorbeeld meedoen met bingo, een muziekquiz, drankspelletjes en een cocktailwordshop. Ook kon je de digitale vrijmarkt bezoeken en aan het einde van de middag luisteren naar live muziek!

Barry Badpak sloot af in de Hut van Ome Henne waar in totaal 87 zoom account van mee hebben genoten (sommige met meerdere kijkers!).

Wij hebben genoten van de organisatie en het enthousiasme van iedereen die meedeed! We zijn trots op het bedrag dat we hebben opgehaald (3110,52 euro) voor de Leidse kroegen en hopen jullie allemaal weer te zien op een pleintje in Leiden tijdens Koningsdag 2021!

Whitney, Paula & Annemarie

Volkskrant: Vanuit een verlaten kroeg zingt Barry Badpak zijn lied voor digitale oranjeklanten
Sleutelstad: Willie in je Woonkamer – Alternatieve Leidse kroegentocht op Koningsdag


Resultaat: 300 boxen verkocht, 1 groot feest!
Fase: Afgerond