MAXI RADIO

Clubs gesloten? Geen punt! Ze komen gewoon jouw woonkamer in! 

2 april 2020, Leiden

Geen koud biertje in de kroeg, geen kopje koffie bij het koffiehuisje terwijl er heerlijke jazz uit de speakers klinkt en geen spannende ontdekkingen of ontmoetingen tijdens de MAXI CLUB-avonden. Dat dit gekke exotische virus iedereen in zijn greep houdt is geen nieuws. De lokale (horeca)ondernemers hebben het zwaar en ook de creatieve sector wordt hard getroffen. 

Voor een echte club beleving heb je natuurlijk ook de juiste omgeving nodig, die kunnen we helaas niet helemaal nabootsen. Toch lijkt er een lichtpuntje te zijn. De mensen kunnen misschien niet naar de club toe komen, maar de club kan wel naar de mensen toe komen! Een periode als deze vraagt om aanpassingsvermogen en dat is precies wat de boys van MAXI CLUB doen. 

MAXI CLUB is een een collectief van jonge muziekfanaten die clubavonden organiseren in Leiden. Nu de clubavonden nog even op zich laten wachten hebben zij een aantal items bedacht om toch hun passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren met hun ontdekkingen van nieuwe muziek! Zij zijn namelijk bezig met het opzetten van een online radiostation, genaamd MAXI RADIO!

Met dit online radiostation willen zij een brede doelgroep aanspreken binnen én buiten de stad Leiden. Er zullen DJ-sets geprogrammeerd worden maar er zijn ook aanvullende programma’s met betrekking tot kunst, politiek en cultuur. Om het online radiostation te kunnen lanceren moet er achter de schermen nog veel gebeuren. Denk aan een nieuwe huisstijl, het bouwen van de studio en het bedenken van toffe items. Maar nu iedereen thuis zit en nieuwe hobbies aan het uitvinden is, delen de Maxi Boys alvast hun liefde!  

De komende periode delen zij hun passies over verschillende muziekstromen via Maxi Club Facebook en instagram. Denk aan context en diepgang over verschillende muziekstijlen, maar ook vette content ter inspiratie van hele toffe artiesten die hun favorieten met jullie delen. Heerlijk vermaak om live te volgen of om later terug te kijken. 

Op zaterdag 11 april wordt er afgetrapt met de eerste aflevering van ‘Music in Depth’ met als onderwerp Early Dutch Electronic Music Special w/ Eyes Wide Shut. Om 21:00 uur live te volgen via een livestream op MAXI CLUB Facebook.

Tune in en laat weten wat je ervan vindt! 

Deel dit via:
Redactie