STAD AT HOME challenges

#DAY3

Het is alweer woensdag dat betekent de derde ‘STAD AT HOME challenge’. Vandaag staat er weer iets leuks op de planning, namelijk: bakken! Lekker in de keuken bezig zijn, muziekje op en bakken maar.

Denk hierbij natuurlijk nog steeds aan de veiligheidsregels! Was goed je handen voor en tijdens het bakken, raak niet je gezicht aan en blijf bij andere mensen uit de buurt.

Jouw lievelings lekkernij maken!

Eten maken wat je vervolgens zelf meteen kan op eten. Dat vinden we allemaal het leukst van bakken toch? Aller eerst is het niet belangrijk wat je gaat bakken. Maak vooral iets wat jij lekker en leuk vind om te maken. Koekjes, taart, brownies, cake of muffins het maakt niet uit. Misschien heb je nog wel een bakmix in de kast staan? Anders toch eventjes snel op en neer naar de supermarkt. Vaak heb je niet veel ingrediënten nodig, omdat het allemaal in het pak zit.

De boterkoek van Whitney’s oma

  • Tip 1: Weeg al je ingrediënten van te voren af, dan is het recept lekker makkelijk te volgen!
  • Tip 2: Verwarm de oven goed voor, zodat de boterkoek gelijk in de juiste temperatuur wordt afgebakken. Twijfel je of de boterkoek gaar is? Gebruik een sateprikker om in het deeg te prikken, als de prikker schoon is dan is de boterkoek gaar.
  • Tip 3: Laat de boterkoek in ieder geval nog een uurtje rusten voordat je hem gaan aansnijden. Anders valt hij uit elkaar!

Citroen zandkoekjes bakken met Willemijn

  • Tip 1: Als de boter nog koud is, kan het moeilijk zijn om te mixen. Je kan de boter eventjes in de magnetron doen of in een pannetje op het vuur. Hierdoor word het zacht en gaat het mixen makkelijker!
  • Tip 2: Simpele recepten zijn vaak het lekkerst. Omdat er veel mensen aan het hamsteren zijn, is het handig als je niet veel ingrediënten nodig hebt voor je recept.
  • Tip 3: Als de koekjes klaar zijn is het natuurlijk extra leuk en lekker om ze te versieren! Have fun!

Brownies maken met Anne

  • Tip 1: Laat je brownies niet te lang in de oven zitten. Het is de bedoeling dat ze nog een beetje smeuïg zijn, als je ze te lang in de oven laat kunnen ze erg droog worden.
  • Tip 2: Het makkelijkst is natuurlijk brownies uit een pak maken. Je kan er ook voor kiezen om het allemaal zelf te maken, maar uit een pak is net zo makkelijk, vaak zelfs iets goedkoper en net zo lekker!
  • Tip 3: Laat je brownies helemaal afkoelen, dat is het beste. Het is heel verleidelijk om ze te eten wanneer ze nog warm zijn, maar als je ze af laat koelen zijn ze wel het lekkerst. En je kan ze dan ook nog leuk versieren.

Als je klaar bent met bakken en je weer lekker op de bank gaat liggen is het weer tijd om de tv aan te knallen! Hier een aantal kijk-tips van Vanity.

Deel dit via:
Redactie